TURIZAM

Sve veći broj zainteresovanih turista za Svrljig

Broj pregleda:

Sa početkom leta, manifestacija i raznih događaja koji su deo kulturnog leta Svrljiga, znatno se povećao i broj gostiju iz drugih opština i gradova, ali i inostranstva. 

Panorama Svrljiga, foto: M.M. Svrljiške novine

Svrljig za mnoge postaje sve interesantnije mesto za odmor i boravak, pa se tako za razliku od proteklih godina u ovoj beleži rast broja posetioca – kako iz okolnih gradova i opština, tako i iz inostranstva.

Ovih dana, najčešće se posećuje noćni turnir u malom fudbalu, koji je pravi brend ovog kraja jer je najstariji u Srbiji i traje već 61. godinu. Takođe, veliko interesovanje izazvao je i novoizgrađeni kompleks bazena “Bazeni Pastirište“ koji dnevno ugosti i do 1000 ljudi, ali i drugi sadržaji u gradskom i na seoskom području koji su u ponudi gostima.

Sva dešavanja koja traju i koja tek nadolaze uslovila su da Svrljig zaživi i tokom celog dana bude posećen. Svi ugostiteljski objekti su puni, kao i gradski park i  druga šetališta u Svrljigu, do kasno u noć.

Vredno je istaći da se ovih dana u Svrljigu otvaraju i novi maloprodajni objekti i prodavnice, kao i pojedine filijale, ekspoziture i predstavništva.

Mnogi stranci zainteresovani su  za objedinjenu ponudu posete Popšici – bazenu, manastiru Sv. Arhangel Gavrilo u Pirkovcu i Banji Topilo u tom kraju. Takođe, mnogima je interesantan obilazak Periša i tzv. izvorišta gde ponire Timok – “Pandiralo“, slapovi i vodopadi u tom kraju.

Za predstojeću “Belmužijadu“ već stižu najave gostiju iz drugih zemalja, najpre komšijskijh iz Bugarske, Grčke, Rumunije i Makedonije, ali i iz Nemačke, Austrije, Italije, kao i sa drugih kontinenata, što već prerasta u tradiciju kada je u pitanju ova manifestacija.

Pre “Belmužijade“ na programu je sada već tradicionalni turnir u basketu, a nakon toga biće organizovana “Janijada“ u selu Lukovo, “Dečji festival“ u Svrljigu i ostale zanimljive manifestacije.


(Ovaj prilog/tekst je deo projekta ‚‚Turizam i prirodna bogatstva Svrljiga” koji je sufinansiran iz javnih sredstava Opštine Svrljig, a ima za cilj da u skladu sa Zakonom o javnom informisanju doprinese promociji opštine, turizma, turističkih potencijala i da na najbolji način predstavi sve lepote opštine Svrljig)

Srbija
Covid-19
Serbia Svet
+0 (24h)
11,381
Zaraženih
0
+0 (24h)
242
Preminulih
0
58.04%
6,606
Izlečenih
0
39.83%
4,533
Aktivno
+2,897 (24h)
6,153,380
Zaraženih
0
+364 (24h)
370,870
Preminulih
0
49.53%
2,734,549
Izlečenih
0
49.53%
3,047,961
Aktivno


3 Responses

 1. Narodna reč Odgovori

  Preko vikenda video sam posetioce iz Niša na bazenu.Najbolji bazen jugoistočne Srbije. Imamo teren za odbojku, za sve ove ideje je zaslužan nepravedno omraženi Marko.

 2. Slobodan Krstić Odgovori

  Pandiralo nije „tkz izvorište Timoka“,već ponor na reci Turiji!Skup triju reka, Turije (iz Periša),Manojličke (iz Manojlice) i Viševačke (iz Okolišta) čine Svrljiški Timok.Svrljiški Timok nema izvorište.Ima početak!

 3. Svrljig za Belog 2 Odgovori

  Htedoh opasno da iskritikujem Svrljig.info ali kada sam pročitao tekst do kraja i ukapirao da je ovo nije stvarna vest koju su napisali ozbiljni novinari već samo pamflet Opštine Svrljig sve mi je bilo jasno.
  Kamo sreće da se samo 10% stvari iz ovog reklamnog pamfleta ostvare.

Ostavite klomentar

Povezano:

Pročitajte i ovo:

Scroll to top