U izvodu izbornog programa SPS-NS-NSS, pod rednim brojem 12 stoji ”Volontersko vršenje funkcije vlasti u opštini”, što se ne podudara sa činjenicom da je njihov član Radovan Mitić – bivši predsednik Skupštine opštine Svrljig primao abnormalnu platu u iznosu od 127.000 dinara.

PLATE

Pored kadrova iz SPS-a, tadašnju vlast koja se održala veoma kratko, činile su i kolege iz Demokratske stranke, pa je tadašnja predsednica opštine Slavica Božinović (DS) bila isplaćivana u iznosu 127.000 dinara za obavljanje te funkcije.

Inače, ove plate bile su isplaćivane u periodu kada je u Svrljigu prosečna plata bila od 15.000 do 20.000 dinara za obimnije fizičke poslove.

Sa druge strane pre smene Milije Miletića koji je u to vreme bio predsednik opštine njegova plata bila je 76.000 dinara, znatno manje nego što je u to vreme zarađivao tadašnji načelnik Opštinske uprave Goran Gajić.

Predsednica Skupštine Jelena Trifunović primala je platu 66.000 dinara, dvostruko manje nego njen naslednik Radovan Mitić, koji je danas pod rednim brojem 13 na listi kandidata za odbornike u lokalnom parlamentu.

Pogledajte ostale tačke iz izvoda izbornog programa SPS u Svrljigu:

sps
Fotografija preuzeta sa Fejsbuk stranice OO SPS Svrljig