Svrljiške novine

Broj pregleda

Црква Светог Марка – Белоиње

Podeli sa prijateljima:

beloinje sveti marko hdr

Драга Браћо и Сестре !

Божијом вољом 2012 године мештани села Белоиња покренули су иницијативу за обнову Цркве Светог Марка. Сложном акцијом мештана и уз свесрдну помоћ општине Сврљиг, кроз акцију “на динар три динара“ подигнут је храм из темеља.

Циљ Цркве је да свим људима, мештанима и будућим генерацијама нашег села обезбеди правилан духовни и верски развој, као и могућност обављања свих верских обреда. Исход овог великог подухвата (изградња Цркве) у највећој мери зависи од нашег активног учешћа у финансијској помоћи а на то нас упућује и речи: “Ко Цркви даје Богу позајмљује а Бог ником дужан не остаје”.

Наравно Ми одлучујемо, али морамо знати да од нас зависи да ли ће се Црква саградити и да ли ће нам деца кренути путем приближавања Богу који представља доброту, љубав, слогу, праштање… Свесни улоге, значаја и потребе Цркве у духовном и верском развоју и надоградњи сваког човека, Донацијама мештана нашег села и донацијама приложника до данас на изградњи Цркве урађено је много, али због тренутне финансијске потешкоће, радови су сведени на минимум.

Мештани Белоиња тренутно раде на објекту у коме је некада давно био Свети крст, али као што изнад пише, за то је потребно још новца.

Позивамо све добротворе, вернике и све људе да се прикључе и својим доприносом помогну да заједно уздигнемо ову светињу.

Црква још увек није изграђена до нивоа употребе, и због тога не може сама да финасира даље извођење радова на њој, а то значи да је још увек зависна од наших донација!

На овом сајту поред презентације Цркве и апела за добровољним донацијама, можете наћи и листу донатора у којој ће се уписати и ваше име уколико будете донатор ( и сагласни да вас упушемо), али и низ корисних информација која су везана за православље, славе, верске обичаје.

Уколико вам на овом сајту везано за донације или везано за Цркву не буде нешто јасно, за додатне информације можете нас контактирати путем наше контакт адресе која се налази на овом сајту, на опцији контакт.

Унапред се захваљујемо свим добротворима, приложницима и свима који су учествовали и учествују у давања и прикупљања новчаног прилога, или на неки други начин помажу изградњу Цркве.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sportske vesti

FK Svrljig ponovo poražen, ovog puta na domaćem terenu

Obratio se i Miletić

U selima Stare planine uginulo šest krava od zarazne bolesti

PROMO

Auto centar Timok: Nalepnica na licu mesta, bez odlaska u MUP

Vozači iz cele Srbije

Održan 7. Hard Enduro u Svrljigu

Presveta Bogorodica Neopalima kupina

Svrljiški vatrogasci obeležili slavu Sektora i vatrogasno-spasilačke jedinice

Sve je to fudbal

FK Svrljig doživeo težak poraz od OFK Brzog Broda u 5. kolu Zone Centar

PU ,,Poletarac'' Svrljig
NAJČITANIJE DANAS

Povezano