Search
Close this search box.
Broj pregleda

Pokretanje novih usluga za decu sa smetnjama u razvoju

Podeli sa prijateljima:

slika 001

Danas je u domu omladine u Beogradu, održano predavanje na temu ‚‚Bolji smo zajedno‚‚ čiji je cilj – pomoć deci sa smetnjama u razvoju. Pored četrdeset opština iz cele Srbije, predavanju je prisustvovao predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić.

Projekat Razvoj usluga u zajednici za decu sa smetnjama u razvoju i njihove porodice, realizuje 41 opština u Srbiji sa ciljem razvoja usluga u lokalnoj zajednici koje doprinose uključivanju dece u svakodnevni život zajednice, razvoju njihovih kapaciteta, većoj samostalnosti, kao i pružanju podrške porodicama dece sa smetnjama kako bi održavali porodično jedinstvo i kvalitet porodičnog okruženja. U predhodnom periodu oformljen je konzorcijum četiri opština sa teritorije istočne Srbije: Knjaževac, Pirot, Boljevac i Svrljig, gde je lider na projektu susedna opština Knjaževac. Konkretno Svrljig je dobio tri negovateljice koje će u narednom periodu vršiti usluge pomoći i nege u kući deci sa smetnjama u razvoju, a sve to kroz projekat koji sprovode i finansiraju Delegacija Evropske unije u Srbiji u okviru programa ‚‚Socijalna inkluzija‚‚ u partnerstvu sa  Ministarstvom rada i socijalne politike i UNICEF-om, a u saradnji sa republičkim i pokrajinskim zavodima za socijalnu zaštitu.

Miletic Dezer

–         Zvanični početak ovog projekta obeležen je danas u Beogradu u prisustvu g-dina Rasima Ljajića, ministra rada i socijalne politike, ambasadora Vinsenta Dežera, šefa delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i g-đe Lesli Miler, zamenice direktora UNICEF-a takođe za Srbiju. Ove usluge po rečima predsednika opštine Svrljig, sprovodiće se tokom naredne dve godine zahvaljujući donaciji Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, u iznosu od tri miliona evra. Aktivnosti se realizuju u okviru projekta pod nazivom ‚‚Razvoj usluga u zajednici za decu sa smetnjama u razvoju i njihove porodice‚‚. Nakon predavanja, predsednik opštine Svrljig Milija Miletić iskoristio je priliku da gospodinu Vinsentu Dežeru uruči zlatnu plaketu opštine Svrljig, za svesrdnu pomoć i saradnju u okviru projekta ‚‚Exchange III‚‚ . U svom izlaganju gospodin Dežer najavio je dobru saradnju sa opštinom Svrljig u predstojećem periodu, kao  i zajedničkom nastupanju  na projektima Evropske unije.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Veliki fudbalski praznik u Svrljigu: FK “Svrljig” dočekuje lidera, OFK “Brzi Brod” iz Niša

FOTO / VIDEO

Krenuli radovi na uređenju korita Svrljiškog Timoka

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano