Search
Close this search box.
SPORT, STIPENDIJE, VERSKI OBJEKTI...
Broj pregleda

Konstruktivna 36. sednica Opštinskog veća

Podeli sa prijateljima:

Usvajanje predloga Odluke o uslovima i načinu finansiranja potreba u oblasti sporta, donošenje Odluke o raspisivanju konkursa za dodelu studentskih stipendija za školsku 2013/2014 godinu i donošenje Odluke o dodeli sredstava crkvama i verskim zajednicama bile su glavne teme današnje 36. sednice Opštinskog veća Opštine Svrljig.

Општинско-веће-општине-Сврљиг

Nakon usvajanja zapisnika sa prethodne sednice, prihvaćen je predlog Odluke o određivanju matičnih područja,a potom i predlozi Odluke o visini stope poreza na imovinu u opštini Svrljig, predlog Odluke o koefecijentima za utvrđivanje poreza na imovinu za nepokretnosti obaveznika koji vode poslovne knjige u opštini Svrljig, predlog Odluke o određivanju zona i najopremljenijih zona na teritoriji opštine Svrljig, predlog Odluke o uslovima i načinu finansiranja potreba u oblasti sporta, predloga Odluke o držanju domaćih i egzotičnih životinja na području opštine Svrljig, donošenje Odluke o raspisivanju konkursa za dodelu studentskih stipendija za školsku 2013/2014 godinu, kao i donošenje Odluke o dodeli sredstava crkvama i verskim zajednicama.

U skladu sa Zakonom o sportu sredstva namenjena za sportske organizacije biće raspoređivanja po Javnom konkrusu. Za sprovođenje javnog konkursa biće određena stručna komisija koja će sve predloge proslediti Opštinskom veću na uvid, rečeno je na sednici veća.

–  Od sledeće godine sredstva namenjena za sport biće raspoređivana po javnom konkursu, a sportske organizacije biće dužne kao i do sada da isveštaje o utrošku sredstava dostavljaju redovno – kazala je Marina Savić, izvestilac po ovoj tački.

општинско-веће

Što se tiče pomoći crkvama i verskim zajednicama odobrena su sredstva uglavnom za renoviranje krovova na verskim objektima u svrljiškoj opštini.

–  Prioritet je da zaustavimo propadanje verskih objekata. Na ovaj način čuvamo veru i tradiciju srpskog naroda – istakao je Milija Miletić.

Na kraju donošena je Odluka o raspisivanju konkursa za dodelu studentskih stipendija za školsku 2013/2014 godinu, izvestilac po ovoj tački bio je Dobrivoje Stojanović.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano