Search
Close this search box.
16 MILIONA EVRA
Broj pregleda

Nova radna mesta za Svrljižane

Podeli sa prijateljima:

Po svemu sudeći nova radna mesta u proizvodnji Svrljižani mogu da očekuju početkom novembra meseca ove godine, čulo se danas na skupštinskom zasedanju.

NOVA RADNA MESTA SVRLJIG

Naime, bugarska firma ‚‚Enekod” uložiće oko 16 miliona evra kako bi izgradila soalrnu elektranu i pola miliona evra kako bi pokrenula posao za dvadesetak radnika, ali i adaptirala zgradu ‚‚Progresa” koja je prodata ovom investitoru.

Zamenik predsednika opštine Svrljig Gradimir Milosavljević
Zamenik predsednika opštine Svrljig Gradimir Milosavljević

Izvestilac po drugoj tački dnevnog reda ‚‚Predlog odluke o davanju saglasnosti predsedniku opštine Svrljig da može potpisati Aneks Ugovora o dugoročnom zakupu zemljišta na kp.br. 254/3 u KO Tijovac” bio je zamenik predsednika opštine Gradimir Milosavljević, koji je ujedno govorio i o tehničkim detaljima ugovora, dok je odbornike o realizaciji, investiranju i ulaganju upoznao Zoran Nikolić – predstavnik firme ‚‚Enekod”, odnosno firme ‚‚Risk”.

ZORAN NIKOLIC
Zoran Nikolić

Reč je o pokretanju proizvodnje izrade kontaktora, u sklopu programa pokretanja solarne elektrane, što konkretno znači posao za dvadesetak i više ljudi iz Svrljiga.

Narodni poslanik i šef odborničke grupe USS Milija Miletić kaže da nakon otvaranja i ostvarenja dobrog profita firma može proširiti svoj pogon i uposliti još veći broj ljudi.

‚‚Drago mi je da su investitori prepoznali Svrljig kao priliku za ulaganje. Početkom novembra uposlićemo ljude koji će raditi u pogonu proizvodnje kontaktora, sa akcentom na povećanje kapaciteta”, istakao je Miletić.

Miletić je istakao da bi naredna sednica Skupštine opštine Svrljig trebala biti posvećena problemima u privredi, sa akcentom na objekte i zemljište koje je u proteklom periodu kupljeno, a do dana današnjeg nije stavljenu u funkciju. On ističe da je vreme loših privatizacija prevaziđeno, te da opština Svrljig može imati svetliju budućnost, kada je reč o razvoju privrede.

glasanje

Dolazak investitora uz davanje saglasnosti za potpisivanje ugovora podržali su i predstavnici SPS-NS-NSS, kao i koalicija DS-DSS, te je za ovaj predlog glasalo 25 od ukupno 27 odbornika.

4 Komentara

  1. Ako je ovo tačno.to bi bilo sjajno za Svrljižane,a tu solarnu elekranu mogu da stave i na krov bivšeg Progresa umesto crepa,i da im se otplate sva ulaganja za neku godinu,ali,vreme će pokazati da li ćemo se radovati time ili opet žaliti ko za Talijane ,i sve ostale.

  2. verujem u otvaranje novih radnih mesta.Proces njihovog otvaranja traje vec 10 godina,tako da ocekujemo i prva zaposlenja gradjana koji nisu clanovi svrljiske vladajuce stranke

  3. Raca i ovaj decko sto se bruka ( kombinacija Čede Jovanovića i Nebojše Stefanovića) sede nam u prvoj klupi…. Sram vas bilo sto ste ih glasali!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

Svrljiske novine predstavljaju