Search
Close this search box.
NAPREDNJACI UŠLI U VLAST SA SELJAČKOM STRANKOM
Broj pregleda

Skupština izabrala zamenike predsednika Opštine i Skupštine opštine Svrljig

Podeli sa prijateljima:

Na 26. sednici SO Svrljig izabrano je novo rukovodstvo Opštine Svrljig iz redova Srpske napredne stranke i to zamenik predsednice opštine Svrljig Dragan Petrović i zamenik predsednika Skupštine opštine Svrljig Goran Jeremijić.

SNS-SVRLJIGNa današnjoj sednici Skupštine izabran je i novi član Opštinskog veća, takođe iz redova Naprednjaka, Vladica Živanović.

U Svrljigu trenutno vlada koalicija koju čine Ujedinjena seljačka stranka koja ima 14, Srpska napredna stranka sa 3 i Ujedinjeni regioni sa 3 odbornika u lokalnom parlamentu, i čine veliku većinu od 20, od ukupno 27 odborničkih mandata.

POTPISIVANJE KOALICIONOG SPORAZUMA U PROSTORIJAM USS

Koalicioni sporazum potpisali su predsednici opštinskih odbora Igor Davidović ispred Ujedinjene seljačke stranke i Goran Jeremijić ispred Srpske napredne stranke opštinskog odbora Svrljig.

Potpisivanjem su prisustovali članovi i jedne i druge stranke.

Potpisivanje

Novu koaliciju tajnim glasanjem podržalo je 22 odbornika Skupštine opštine Svrljig.

Zamenik predsednice opštine Svrljig Dragan Petrović zahvalio je odbornicima na velikoj podršci i poručio da će u budućem periodu raditi u interesu opštine i biti od koristi za Svrljig.

SO-SVRLJIG

Zamenik predsednika SO Svrljig Goran Jeremijić poručio je da će funkciju obavljati volonterski bez zasnivanja radnog odnosa pošto je već zaposlen.

U nastavku sednice usvojene su sve tačke dnevnog reda.

Radovan Mitić iz redova socijalista predložio je da se izvrši komasacija i u selima Crnoljevica, Beloinje i Ribare pa sve do Svrljiga, jer se po njegovim rečima na ovom području nalazi najkvalitetnije zemljište u opštini.

Šef odborničke grupe USS Milija Miletić rekao je da je opština Svrljig već ušla u proceduru jer je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo konkurs za nastavak komasacije u Srbiji.

Šef Odseka za privredu Vlada Krstić govorio je o raspodeli sredstava poljoprivrednicima za naknadu štete usled elementarne nepogode. On je rekao da je svrljiškoj opštini naneta šteta u visini od 101.000.000,00 dinara, a da je Vlada odobrila samo 6.500.000 dinara za isplatu štete. Krstić je istakao da će vlasnicima grla goveda biti isplaćena određena suma po grlu.

Odbornici su zaključili da je potrebno sagledati i ratare, koji ovom prilikom nisu sagledani, prvenstveno zbog nedostatka sredstava. Oni su poručili da opština treba ponovo aplicirati za bar još 6.500.000 dinara kako bi se pokrili eventualni troškovi i šteta naneta na ratarskim imanjima.

Igor-D.

Pred kraj sednice, izveštaj o radu za 2014. godinu, koji je jednoglasno usvojen, podneo je direktor JKSP ”Svrljig” Igor Davidović. On je tom prilikom podneo i izveštaj radne grupe o rešavanju vodosnabdevanja na teritoriji svrljiške opštine.

24 Komentara

  1. Vidi, vidi dali je ovo moguće sve prerušeni socijalisti u samom vrhu vlasti??!!!!da li su socijalisti imali mnogo dobre kadrove ili je problem u nečemu kod ovih stranaka?ali kad budete nekad sišli ssa vlasti eto ih oni opet u vladajućoj koapoliciji.
    SREĆNO VAM BILO!!!;-)

  2. A kada su to potpisali Igor i Jeremija koalicioni sporazum?Zasto tu vest niste objavili kada je potpisan sporazum nego danas kada su doticna gospodna izabrana,Da ste tu informaciju objavil pre 5,6 dana kada je potpisano,Rasa Naprednjak bi to sprecio i sve bi to palo u vodu.Niti bi jeremija bio zam.preds.SO niti Vasker zamenik predsednika opstine.Prevarili ste Rasu Naprednjak,0bjavili ste vgest na dan izbora doticnih persona!!!!!!!!

  3. Nabijem na K…. i seljake i naprednjake!Najgora moguca varijanta!E ljudi moji zasta ste vi glasali.Poltron se poltronu uvlaci u d….Ne zaboravite samo da su i Zuti ovakve gluposti pravili pa ce te i vi vrlo brzo da sjasete s vlasti kao sto su i oni.Sad imamo najnesposobniju garnituru ma koliko oni za sebe misleli da su sposobni i da su kao nesto uradili za Svrljig.Posto je Jeremija sad funcioner ko ce sad Cumelu da pita za kamenolom!?Jadan je Vucic ako su mu ovakvi na vlasti u celoj Srbiji!?

  4. Radmil je za ova dva sarlatana velicina!Da su glasaci hteli SNS na vlasti glasali bi za njih a ne ovako ku**vinski na mala vrata ulaze u vlast iz licnih interesa.Dobro je samo sto su lokalni izbori blizu pa seljacine dobro se razmislite dal cete da dobijete istu podrsku kao sto ste imali na proslim izborima.Ovde mi se cini da ce SPS da profitira i licno bi to i voleo da se desi jer ovi su dno dna i od ovih nema gorih.Doduse mozda su gori bili Tika ,Batanjac i Momica Ciric ali nijanse ih dele.

  5. U kampanji su ova dvojica radeli protiv Milije a sad prde u istu tikvu. Ovom koalicijom prevaren je Radmilo Ristic najvredniji clan SNS-a koji se zalaze za neku pravdu ali covek sam ne moze nista jer se fukare napatile.Radmil skuplja potpise da Vucic poseti Svrljig i na taj nacin radi za Miliju a ovaj mu ga zavuko sa ovima.

  6. Mladenski el ti bese ne mozes da smislis Seljacku stranku?Vidim da si bio iskren kad su bili izbori pa si potrcao sa ovimа da se slikate i to gde u istu tu Seljacku stranku. Svrljigu retko ko ima morala i svi su se pretvorili u interesne grupe.Verovatno ti obecali neko dobro izmisljeno radno mesto

  7. Ovo je jedan veliki cirkus i bruka za vladajucu stranku kojoj su Svrljizani poklonili svoje glasove. Mi za ove nove nismo glasali.
    U potpisu razocarani Svrljizani naselja Saraj

  8. Sta ste toliko navalili na ljude dusebriznici jedni. Pustite ih imaju vremena do lokalnih izbora da pokazu sta mogu da naprave. Njihova stranka je na vlasti imaju i poslanika koji je direktna veza sa Vladom Srbije. Ajmo da vidimo sta ce moci da ucine. Ukoliko to bude nista, izbori su tu, a ukoliko nesto konkretno naprave, takodje izbori su tu.

  9. Поштовани,
    Да ли имате сагласност, потписану из Централе СНС-а у Београду, за склапање коалиције у овако шкатљивом моменту, када су у току страначки избори.

  10. Ovi iz SNS-a treba da se stide jer su na sva usta u kampanji minirali poslanika a sad su dosli u poziciju da ga poljube u d… zarad malo para i zarad ruznih reci koje im upucuju nezadovoljni ljudi.Njima je obraz ko djon i njih ne zanima ko sta pise i govori o njima vec da se ogrebu nesto i ako ce to kratko trajati.Radikalska go… rade po istom principu ali se brzo i izgube sa politicke scene Svrljiga

  11. Vidim neki su ogorceni neki provociraju neki razumeju a neki nerazumeju. Posto niko nece da se oglasi evo da vas malo podsetim i pojasnim ako mogu.

    – Na republickim izborima SNS i USS su bili u koaliciji.Na listi SNS za poslanika je izabran MM.Ogromna vecina clanovi OO SNS su bili protiv toga i grcevito se borili da do toga ne dodje. Iz vrha stanke je naredjeno da “netreba da se talasa” i da je to u interesu SNS-a i spasavanja zemlje od bankrota za koji je kriv DS. Odbornici SNS su odmah posle republickih izbora pozvani da udju u opstinsku vlast i “glume fikus”. Na to nisu pristali vec su trazili da aktivno ucestvuju u odlukama i imaju glas prema narodu da moze da ih vidi i cuje. Sa svoja 3 odbornika jedino to mogu sa mesta koja su sad dobili
    – Premijer javno hvali MM imate na YT a i MM se svuda hvali kako su on i premijer u odlicnim odnosima. Takva je realnost

    – U velikoj ste zabludi ako mislite da se i ovo sada desilo glatko i bez otpora na obe strane. Morate da shvatite da je ovo moralo da se desi jer ce SNS na lokalne izbore najverovatnije biti u koaliciji sa USS svidjalo se to nama ili ne tako je.
    – Opstina Svrljig propada i zivimo bedno to je istina. Najzalosnije je sto svetla na kraju tunela nema. – Predsednik drzave je u predizbprnoj kampanji ispred SIEN-a obecao fabriku . Gde je?
    – Premijer je obecao fabriku i radna mesta u kampanji u Prekonogi. Gde su?
    – MM je obecava kule i gradove i da ce od Svrljiga napraviti Gradic Pejton vec preko 10godina a vidite na sta nam lici grad.

    -SNS je sada na Velikom ispitu kao i USS. Sada su na poziciji sa koje mogu javno da podsete i Premijera i Predsednika Republike sta su obecali bar nesto da ispune,Bar iamo nadu da ce nesto da se promeni.
    – Lokalni izbori su krajem godine pa ce glasaci da odluce na koju ce stranu.

    Izvinjavam se sto sam se ovoliko raspisao ali me je par komentara bas pogodilo jer ima nas koji sve ovo radimo i iz ubedjenja i nismo niti cemo biti na opstinskom platnom spisku.

  12. Samo polako ce zvajznu i Seljaci i Naprednjaci!Mozda to sad zvuci smesno ali zivi bili pa videli.Da Seljaci nemaju onog 14-og odbornika koji je tas na vagi milion % sam siguran da bi se sve stranke udruzile protiv Milije.Bice velika borba na predstojecim izborima a Sns nece da ima ni tri odbornika ali pod uslovom da idu sami.Milija samo moze da se iskupi ako dovede nekog preduzetnika inace vise niko nece da poveruje u njegove price.Po meni on nista nije uradio za Svrljig za razliku od njegovog predhodnika Sasu Golubovica direktora osnovne skole.

  13. Smesno je to sto u tekstu ispod Draganove izjave seljaci stavljaju Milijinu sliku. Pa svi mi znamo da Dragan nije seljak, i Glupa je jeftina promocija preko slika. Delo cini coveka a ne odelo. Postaje dosadno ovo prekomerno slikanje seljaka a nemamo nikakva njihova dela. Nista nisu uradili za Svljig ali su uvek spremni za objektiv

  14. procitajte cuvenu Orvelovu knjigu,pa cete mozda razumeti stvari.Nije lose procitati pre lokalnihy izbora i pripovetke Radoja Domanovica

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano