Search
Close this search box.
NOVA MANIFESTACIJA
Broj pregleda

Susreti sela u šahu

Podeli sa prijateljima:

OŠS Svrljig održao je u subotu, 28. decembra, IV redovnu sednicu na kojoj je bilo reči o narednim aktivnostima u 2014. godini. Na sednici je dogovoreno da se započne sa novom manifestacijom ”Susreti sela” uslovno nazvana seoska liga ili turnir mesnih zajednica.

VETERAN

Utvrđivanje datuma prvih narednih aktivnosti u 2014. godini bila je glavna tačka sednice Šahovskog saveza opštine Svrljig. Na sednici je zakazan turnir u šahu koji će se održati na Sretenje, 15. februara 2014. godine, sa početkom u 9 časova, a po završetku turnira oko 13 časova predviđen je početak rada Skupštine.

Takođe, radi blagovremene koordinacije Opštinskog šahovskog saveza sa Šahovskim savezom Nišavskog Okruga i drugim višim savezima na sprovođenju poverenih aktivnosti iz njihovih kalendara takmičenja, za koordinatora za pionirski, omladinski i ženski šah izabran je majstorski kandidat i novinar Srboljub Milovanović.

Istaknuto je da je šahovski klub ”Drajinac” dugi niz godina održavao ”Prvenstvo Drajinca” na kojem je učestvovalo preko 20 učesnika, a da prošle godine zbog nedostatka finansija ova prelepa manifestacija nije održana. Na sednici je dogovoreno da se naredne godine svakako održi ”Prvenstvo Drajinca”, a  Opštinski šahovski savez će u tome svakako pomoći.

Nova aktivnost Opštinskog šahovskog saveza u 2014. godini biće ”Susreti sela”. Ova uslovno nazvana seoska liga ili turnir mesnih zajednica ima za cilj popularizaciju šaha u seoskim sredinama i druženje i nadmetanje seoskog stanovništva u periodu slabije poljoprivredne aktivnosti.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano