Search
Close this search box.
IZVEŠTAJ
Broj pregleda

Bez propusta i nenamenskog trošenja

Podeli sa prijateljima:

Izvešataj o internoj kontroli poslovanja budžetskih korisnika i formiranje Komisije za određiivanje iznosa uvećane jednokratne pomoći, razmatrali su čalnovi Opštinskog veća opštine Svrljig na danas održanoj 32. sednici. 

Opstinsko-vece.-Arhivska-fotografija

Razmatrajući izveštaj stručnog internog revizora o kontroli finasijskog poslovanja JKSP Svrljig, Direkcije za izgradnju Svrljiga i Centra za socijalni rad, čalnovoi Veća konstantovali su da je u prvom polugođu rađeno u skladu sa zakonskim propisima bez propusta i nenamenskog trošenja sredstava.

Internoj kontroli podležu svi korisnici budžetskih sredstava pa i Opština, rekao je Milija Miletić, predsednik Opštine i Veća.

U tom cilju formirana je komisija, koju predvodi zamenik predsednika Opštine Ljubiša Stojković sa članovima, pomoćnikom Markom Mladenovićem i članom Veća Ivanom Blagojevićem, koja će razmatrati sve izveštaje stručnog revizora i eventualne propuste predočavati Javnom pravobraniocu, a kod težih slučajeva obaveštavati nadležne organe.

Što se tiče Komisije za određivanje iznosa uvećane jednokratne pomoći koja će praktično deleovati sa Centrom za socijalni rad, reč je o proceni vanrednih slučajeva isplate pomoći socijalno ugroženim licima, prvenstveno pri lečenju.

Za predsednika Komisije određen je Marko Mladenović a za članove Marina Savić, načelnica Sektora za finasije, Vesna Nedeljković, direktorica i Jelena Đorđević, psiholog Centra za socijalni rad i Dragan Budimović, upravnik Doma zdravlja u Svrljigu.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Veliki fudbalski praznik u Svrljigu: FK “Svrljig” dočekuje lidera, OFK “Brzi Brod” iz Niša

FOTO / VIDEO

Krenuli radovi na uređenju korita Svrljiškog Timoka

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano