Search
Close this search box.
NIŠ
Broj pregleda

Promocija „Belmužijade“

Podeli sa prijateljima:

Pripremanjem belmuža, promocijom turizma i zdrave hrane, danas je održana promocija „Belmužijade“ u Nišu, u dvorištu etno restorana „Nišlijska mehana“.

BELMUZIJADA-SVRLJIG

Svrljiski-Belmuz
Belmuž

Predstavnici opštine Svrljig, predvođeni predsednicom Jelenom Trifunović, inače predsednicom Organizacionog odbora svrljiške ”Belmužijade 2014” i narodnim poslanikom Milijom Miletićem održali su danas u Nišu, promociju devete privredno-turističke i kulturne manifestacije koja se održava 1, 2. i 3. avgusta u Svrljigu.

U etno ambijentu restorana ”Nišlijska mehana” danas su predstavnici opštine Svrljig objasnili značaj već tradicionalne privredno-turističke i kulturne manifestacije folklora, narodnog stvaralaštva, zdrave hrane, isticanjem turističkih potencijala, običaja svrljiškog kraja i očuvanja tradicionalnih muzičkih instrumenata.

Promocija

Za vreme promocije majstori za spravljanje beluža Goran Živić i Zoran Mihajlović, prošlogodišnji istaknuti takmičari, pripremali su ovaj svojevrsan specijalitet koji je kasnije posluživan svim gostima i medijima koji su prisustvovali.

Svrljišku trpezu i promociju zdrave hrane obogatila je svrljiška jagnjetina na ražnju.

Milija-Miletic-Belmuzijada

Belmužijada počinje 1. avgusta kada će se održati ”Sabor gajdaša balkanskih zemalja” i Dragoslav Mihajlović Kanarinac i Jasna Kočijašević, drugi avgust je rezervisan za Vesnu Zmijanac a treći za grupu Tropiko Bend.

2 Komentara

  1. ispromovisase ga lepo a to sto pada kisa i sto ce biti blata do kolena izgleda nikog ne interesuje,petak i nece biti neki najsrecniji dan za belmuzijadu,ko ce doci na koncert da ga mokri kisa.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano