Search
Close this search box.
DA LI JE NA PUTU BILO LEDA???
Broj pregleda

Povodom nesreće kod Svrljiga reagovao i Komitet za bezbednost saobraćaja

Podeli sa prijateljima:

Srpski komitet za bezbednost saobraćaja zatražio je da se provere tvrdnje da se na kolovozu puta gde se dogodila nezgoda nalazio led, i u trenutku saobraćajne nezgode i tokom uviđaja.

udes d

Komitet je saopštio je da očekuje od osnovnog javnog tužioca u Nišu da odmah istraži odgovornosti upravljača puta i lica koje održava deonicu puta kod Svrljiga.

“Postojanje leda na kolovozu javnog puta u trenutnim vremenskim uslovima neprihvatljivo je, i ukoliko je postojanje leda uzrokovalo ovu saobraćajnu nezgodu, odgovorni za stanje puta moraju biti krivično gonjeni i osuđeni po zakonu”, navode iz Komiteta.

Inače, prema zvaničnim statističkim podacima, u Srbiji nijedno lice nije poginulo zbog nepropisnog stanja puta, navode iz Komiteta.

(Zona plus)

5 Komentara

  1. Mislim da bi trebali i policijski zapisnik dati na uvid javnosti , koliko mogu da primetim na slikama Juga , prednja leva guma izgleda prilicno celava a pojas visi na svom mestu neostecen ( ili mi se cini )?Da li je auto pregledan posle udesa ?

  2. Tog jutra sam proso tim putem u 6 ujutro leda nije bilo pa cak i na tresibabi nije bio led gde sam i ocekivao da moze da bude problem je u pamet saucesce porodici

  3. Kao prvo čitaoci bi morali da znaju da se u saobraćaju naprimer u Švedskoj koja se računa kao najbezbednija zemlja po broju saobraćajnih nezgoda, sa najboljim putevima saobraćajnom infrastrukturom i dr, doprinos puta u ukupnom broju SN je 32 posto. U Srbiji je doprinos stanja puta u teškim nezgodama jedva 1 posto. Postavlja se prosto pitanje dali mi imamo najbolje puteve na svetu ili je to neki mnogo teži problem za koji niko ne odgovara niti pokreće ozbiljnu raspravu.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano