Search
Close this search box.
BORBA ZA JEDNAKE USLOVE SVIH SUGRAĐANA
Broj pregleda

Pomoć starima, deci sa smetnjama u razvoju i ugroženima

Podeli sa prijateljima:

Pomoć starim licima, deci sa smetnjama u razvoju i socijalno ugroženoj populaciji sa područja Svrljiga, teme su jučerašnjeg sastanka u Beogradu predsednika opštine Milije Miletića i državnog sekretara u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike Dragija Vidojevića.

Predsednik-opštine-Svrljig-i-Sekretar-u-Ministarstvu

Opština Svrljig uz podršku Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike Republike Srbije, i preko raspisanih projekata, pokušaće da dobije nephodan Gerontološki centra ili ustanovu koja će služiti za zbrinjavanje i smeštaj starih i iznemoglih lica. Na taj način, jednim delom, biće rešen i problem dnevnog boravka dece sa smetnjama u razvoju, ali i socijalno ugroženih sugrađana.

–    U Svrljigu je oko 60 odsto stanovnika starosti preko 60 godina, što nam govori o tome da je ustanova poput Geronto centra preko potrebna. Podaci pokazuju da trenutno sa našeg područja, u ovakvim centrima u Doljevcu, Knjaževcu i Nišu, ima oko osamdesetak naših sugrađana – rekao je Milija Miletić.

Sekretar u Ministarstvu Dragi Vidojević istakao je da svakako postоji mesta za saradnju i da će oni uložiti sve napore da pomognu građanima Svrljiga, a eventualne prepreke rešavaće zajedno, korak po korak.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano