Search
Close this search box.
SEOSKE OLIMPIJSKE IGRE
Broj pregleda

Srebro za ŠK „Drajinac“

Podeli sa prijateljima:

Na republičkim olimpijskim igrama u Kačarevu održanim 20. septembra ove godine šahisti ekipe „Drajinac“ osvojili su drugo mesto u konkurenciji 10 ekipa.

SK-DRAJINAC

Tim povodom danas je predstavnike kluba „Drajinac“ Vojkana Marinkovića i Ranka Nedeljkovića ugostila predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović i čestitala im na uspehu.

Mene ne inznenađuje vaš uspeh, jer svake godine dostojno prezentujete i predstavljate našu opštinu na ovom takmičenju. Znamo svi koliko je vaš uspeh veliki jer znamo o kakvim kvalitetnim ekipama se govori, poručila je predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović.

JT
Jelena Trifunović

Kao znak pažnje i podrške lokalne samouprave šahovskom klubu, predstavnici Kluba su darivali predsednicu Opštine osvojenom srebrnom medaljom i šahovskom figurom.

Predsednik MZ Drajinac Ranko Nedeljković iskoristio je priliku i čestitao učesnicima na osvojenom drugom mestu i poručio da je ovo još jedan uspeh u nizu, i druga osvojena bronzana medalja.

Ova ekipa je od sedam učešća osvojila pet zlatne i dve srebrne medalje i ja im čestitam na tome,  istakao je Nedeljković.

Inače na turniru u Kačarevu pod nazivom „Kačarevo 2014“ za ŠK „Drajinac“ učestvovali su Milovanović Srboljub, Batanjac Aleksandar, Vasić Žarko, Marinković Vojkan i Marinković Nikola.

Vredno je istaći da je bez obzira na učešće prvoligaških igrača u redovima prvoplasirane ekipe iz Gornjeg Milanovca – svrljiški Drajinac“ zabeležio dobru partiju u međusobnom susretu u finalu.

Na Seoskim olimpijskim igrama u Kačarevu učestvovali su i predstavnici u Svrljiga u nadvlačenju konopca, pastirskom višeboju, skoku u dalj, stoni tenisu…

6 Komentara

  1. Obracam se Svrljizanima i Drajincanima,evo vidite sad,svi ovi navedeni ovde upitao bih sve,kakve oni veze imaju sa Sk Drajinac,prvobitno je bila Mz Drajinac!? Da li je moguce da ista ekipa ucestvuje i za Seoske Olimpijske igre i za Sindikat i za ko zna jos koje takozvane ekipe ( UNIVERZALCI) i ko njima zapravo pruza tu mogucnost? I zasto gospoda ne igraju za isti sahovski klub u celosti,vec igraju samo kad je ova manifestacija u prilogu! Jasno je da je to Brigada,citaoci ce jasno shvatiti o cemu sam hteo reci! Osvrnuo bih se i na nedavno zavrsenom prvenstvu Lige Nisavskog Okruga,gde su ucesnici gotovo bili isti i gde su pokazali koliko mozemo da racunamo na njih u buducnosti,od 4 ekipe nasa ekipa tj. Sk Veteran Svrljig plasmanom TRECEG mesta zavrsio je takmicenje! Napomenuo bih i da je ekipa Sk Drajinac ovu ligu propustila,razlog nije objasnjen,a moze se slobodno reci za taj Klub da postoji samo na papiru tj. figurativno kao ekspozitura Sk Veteran! Bilo bi jako korisno i napomenuti,da je za ovu godinu najavljen i takozvani tradicionalni turnir u sahu,naravno u selu Drajincu,ali od istog ni traga nit glasa! Potencijalni organizatori su to tvrdili,bas preko ovog sajta,tj. govorili su da je napravljena jednogodisnja pauza zbog finansija,to uopste nije tacno da je samo godina dana pauze bilo,vec ako se dobro secam 6 godina!To naravno moze da se pronadje i da se utvrdi da li je tako ili nije!? Citaocima ostavljam procenu navedenog!

  2. Zajedljivi zlobnik umesto Leandro,o kome mi sve znamo.Do sada je i vm Tosicu nudjeno da udje u ovu ekipu,a nije hteo.Jednom je cak rekao da nece da igra za selce protiv seljaka.Vise puta sam ga ranije terao da on i ja formiramo ekipu,a on nije hteo ,jer nece biti placanja za ucesce.Pitam se zbog cega uopste ima povlascen status u opstini sto se finansiranja tice.A sto se klubova tice ,Zeleni vrh,preplacena ekipa,nije ucestvovao NA KUPU NI RANIJIH ,A NI OVE GODINE,PA NI NA JOS JEDNOM KUPU,na kome je Veteran u oslabljenom sastavu takodje dobro prosao.Inace pozivam inteligentnog leonarda,koji je bez onih muskih stvari da bi se potpisao imenom i prezimenom,da igra na svim takmicenjima za Drajinac ili neku drugu ekipu,samo bih ga molio da pored ove vrcave pameti pokaze i sahovsko znanje

  3. Naravno gospodine Milovanovicu vama cu da pokazem svoje znanje,budite uvereni u to! Na uverljiv nacin cu vam pokazati da mogu sa vama u ekipi!

  4. ali nadam se ne fizickim napadom na mene,kao sto je to ucinila grupa huligana iz Z.vrha pre nepunih godinu dana.A posto je cas Leandro,cas Mirko,da li je to podvojena licnost,ili ponovo u pitanju ista grupa ix Z.vrha,koja je kao dobra pravoslavna grupa u stanju i da na Veliki cetvrtak lazno besramno svedoci.

  5. da li oprati ruke znaci amnestirati sam sebe od nekih eventualno losih postupaka.A SVAKAKO ONI KOJI CITAJU KOMENTARE VISE VERUJU ONIMA KOJI SE NE KRIJU IZA PSEUDONIMA.Da podsetim one koji citaju ,na cinjenicu da se mnogo subjektivnih dezinformacija i neosnovanih napada i podataka cesto mogu procitati na elektronskim medijima,a pogotovo ako kukavicki krijemo svoj identitet.I na kraju;umesto pranja ruku uvek je bolje javno priznati svoje greske.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano