Search
Close this search box.
NAJSTARIJI U SRBIJI
Broj pregleda

Počeo 58. Vidovdanski turnir u malom fudbalu

Podeli sa prijateljima:

Mnogobrojna publika i ljubitelji malog fudbala ispratili su jučerašnje otvaranje najstarijeg 58. turnira u malom fudbalu u Svrljigu.

Vidovdan

Tradicionalni Vidovdanski turnir u malom fudbalu u Svrljigu se održava po 58. put i najstariji je turnir u Srbiji.

Pozdravljajući publiku, predsednica opštine Svrljig istakla je da ovaj turnir takođe ulazi u turističku ponudu Svrljiga.

Miletic-Trifunovic

Imamo zaista jedinstvenu manifestaciju, pre svega najstariju, što je svojevrsna prilika za upotpunjavanje turističke ponude. Opština Svrljig, kao glavni pokrovitelj, dugi niz godina pomaže u organizaciji turnira turnira i teži da alarmira mlade da se bave sportom što je veoma bitan segment života, jer je u zdravom telu – zdrav duh, rekla je Trifunovićeva.

Okupljene pozdravio je i narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije, Milija Miletić, a početni udarac izveo je đak generacije srednje stručne škole ”Dušan Trivunac Dragoš” Ana Milutinović.

Otvaranje

Prvog dana turnira na programu su bile tri utakmice, jedna u konkurenciji seniora gde su se sastali Seven renta kar – Retro bar  Amfora – Bora Bora 6:2, a odigrana su i dva meča mesnih zajednica Drajinac – Niševac 5:2 i Željevo – Đurinac 4:2.

4 Komentara

  1. Svrljig nazalost nikada nije bio turisticko mesto niti ce to ikada biti! Ovo mesto je bilo poznato po tekstilnoj, masinskoj, elektronskoj industriji, po proizvodnji namestaja, gradjevinarstvu i preradi lekovitog bilja. Opstinsko rukovodstvo je u totalnoj zabludi. Sa dva ovcara i jednim kozarom (njima svaka cast) opstina se nece pokrenuti nikada. Trebalo bi da opstinsko rukovodstvo ode do Nacionalne sluzbe za zaposljavanje, da uzme spiskove pametnih, skolovanih mladih ljudi, da sacini plan kako da te ljude uposli i zadrzi u Svrljigu. Ovako kako se do sada o njima vodi racuna, nazalost to se nikada nece desiti. Belmuz, to staro pastirsko jelo ste iskopali iz prastarih vremena ali nas ono nece odvesti nikuda. Sam taj cirkus traje tri dana, sta cini opstinsko rukovodstvo za mlade ljude ostalih tristasesdeset dva dana. Prosle godine samo za bilborde u Nisu kojima je reklamirana “belmuzijada” placeno je pola miliona dinara. Jos u Rimskom carstvu carevi su nudili narodu hleba i igara. Ovde se nude samo igre. Onaj indijac trideset godina iz revolta hoda unatrag, a u Svrljigu se tako organizuje zivot mladih ljudi!!!

  2. Dragi moji Svrljižani što se kačite na novine ove, živi bili još godina 100!!!!. Vidim da vas ovaj povod nije ostavio ravnodušnim da prozborite i o budućnosti u ovom mestu. Drago mi je da se iznose različita mišljenja, da se čitaju komentari. Komunikacija postoji, kakva takva ali različiti stavovi se mogu pročitati na ovim online novinama. To je potvrda slobode misli, govora i udruživanja, pa je sada pitanje kako to sve usmeriti ka boljim danima življenja u Svrljigu. Ima tu jedan vinski podrum STATUS, pa se pitam dal je on – vlasnik njegov – zainteresovan za potrošnju svojih proizvoda tokom Belmužijade/Sabora gajdara, tokom Vidovdanskog tradicionalnog turnira u malom fudbalu, pa da on povede udruženje privrednika MREŽA iz Svrljiga ka jačoj eksploataciji turističkih ponuda na teritoriji opštine Svrljig. Poštovani Sugradjanine, šta vi mislite o svrljiškim preduzetnicima?????. Da ima i ovčar Darko iz Izvora, ali ima i drugih proizvdjača čuvene svrljiške ovce, pa zar nije i njima interes da se sa vinarom udruže i obogate ponudu jela i pića za to što vi nazivate manifestacijama hleba i igara. Poštovani sugradjani kod koga može da se prenoći i jede u Svrljigu, znate najbolje vi ali zar to nije izvor posla za one sa evidencije NSZ????.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano