Search
Close this search box.
MILETIĆ OBIŠAO JOVANOVIĆE
Broj pregleda

Tužna priča porodice Jovanović iz Svrljiga

Podeli sa prijateljima:

Da život nekad nema milosti dokaz je porodica Jovanović koja živi u izuzetno teškim uslovima u Omladinskoj ulici u Svrljigu.

Miletic-sa-Jovanovicima
Porodica na okupu sa narodnim poslanikom Milijom Miletićem

Od kako su preminuli najstariji ukućani Vlastimir i Živojinka, potom sredinom marta ove godine preminuo je i njihov sin – glava porodice četrdesetsedmogodišnji Borivoje Jovanović, njegova supruga Lela i njihova dva maloletna sina staraju se o njegovoj nepokretnoj sestri koja je prikovana za krevet.
Oni žive teško, uz minimalnu socijalnu pomoć koju dobijaju za staranje nad nepokretnom i teško bolesnom Ljiljanom, koja boluje od retke bolesti. Liljana ne govori, ne kreće se, ne reaguje na ljude, leži i to je sve što ima od života.

Ljiljana
Nesrećna Liljana Jovanović

Lela nezaposlena, iako ima želju da se zaposli kako bi prehranila porodicu i izškolovala sinove – ne može jer je jedini staratelj nad nepokretnom Ljiljanom. Dečaci su među najboljim učenicima u školi, nižu dobre ocene, ali majka strahuje za nastavak školovanja zbog nedostatka materijalnih sredstava.

U kući nemaju kompijuter ni internet, koriste stari očev mobilni i fiksni telefon za komunikaciju. Svi žive u jednoj sobi, iako je kuća dvospratna, nedovršena je. Drva im ponestaju, bojler u toaletu curi, odnosno svim kućnim aparatima došao je kraj..

Gomilaju se dugovi za komunalije i struju, a para od nigde da se to isplati, kaže Lela Jovanović, otac i majka, kako samu sebe zove”.

Miletic-sa-decacima
Dečaci su obećali da će slušati i čuvati majku i nastaviti da dobijaju petice u školi

Tim povodom, narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić danas je u domu porodice Jovanović razgovarao sa suprugom tragično preminulog Svrljižanina Borivoja i sa njenin sinovima. On je istakao da će iskoristiti svoj autoritet i pokušati da pronađe mogućnost kako bi pomogao ovoj nesrećnoj porodici.

Danas svi teško žive, teško je u celoj Srbiji. Ali, kao i do sada, trudiću se da koliko god mogu pomognem mojim Svrljižanima. Ovim ljudima je zaista potrebna pomoć, jer je sva muka spala na jadnu ženu koja je ostala sama, kaže Miletić”.

Miletić je podsetio da je Ujedinjena seljačka stranka u minulom periodu pomogla u izgradnji i adaptaciji porodične kuće Zorice iz Drajinca, kao i da je učestvovala i u mnogim drugim humanitarnim akcijama širom svrljiške opštine.

Jovanovići su od Miletića zatražili da ukoliko može pomogne oko pronalaženja mogućnosti da se ubrza proces koji traje više od dve godine za rešavanje porodične penzije koju je od majke nasledila sirota Ljiljana, a koja bi u mnogome olakšala život ovoj nesrećnoj porodici.

Inače, i pored svih loših stvari koje su ih zadesile, Jovanovići uz lepu reč i osmeh dočekuju goste koji dolaze u njihov dom.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano