Search
Close this search box.
Broj pregleda

Sednica SO-e: ostali samo radikali (VIDEO)

Podeli sa prijateljima:

ALIM4407 Na 14. sednici Skupštine opštine Svrljig, koju je na zahtev trećine odbornika (USS) sazvao tada još nerazrešeni predsednik Skupštine, Radovan Mitić, prisustvovali su samo odbornici SRS-a (6) i USS-a (13).
Sednicu je otvorila novoizabrani predsednik Skupštine, Jelena Trifunović, a za reč se, kao što možete videti u prilogu, odmah javio Srbislav Djordjević (SRS) tražeći obrazloženje sekretara da li je on odbornik ili zamenik predsednika opštine, jer već 10 dana nije dobio rešenje o postavljenju na to mesto nakon izglasavanja na poslednjoj sednici.
Mariola Gagić, sekretar Skupštine, odbila je da da bilo kakav odgovor, jer "sednica nije počela dok se kvorum ne utvrdi", napominjući da ni 13. sednica još uvek nije završena.
Odbornici Ujedinjene seljačke stranke tada, bez obrazloženja, napuštaju sednicu Skupštine, dok u sali ostaje samo šestoro odbornika Srpske radikalne stranke. Nakon sat vremena čekanja i odbornici SRS-a napuštaju salu Skupštine opštine Svrljig.
Ovoj sednici nisu prisustvovali odbornici nedavno smenjene koalicije, a objašnjenje za napuštanje sednice i odbornika Ujedinjene seljačke stranke nismo uspeli da dobijemo, tako da su opravdane moguće sumnje da je u Svrljigu na pomolu i nova, peta po redu, smena vlasti za samo dve godine od izbora u maju 2008. godine.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano