Search
Close this search box.
Broj pregleda

Uvođenje video nadzora u Svrljigu

Podeli sa prijateljima:

SAVET BEZBEDNOSTIUvođenje video nadzora  na vitalnim tačkama u Svrljigu je neophodnost te se njegovom uvođenju mora pristupiti  u nakraćem roku, jednoglasno su se složili svi prisutni članovi Saveta za bezbednost na današnjoj sednici.

Diskutoivali smo u više navrata o ovoj akciji ali ovoga puta smo doneli odluku da se konačno krene u realizaciju projekta.

U budžetu imamo namenski 867 932 dinara što sigurno nije dovoljno da se čitav posao obavi odjednom na svim punktovima ali smo zato dogovorili da krenemo po etapama i uz obezbeđenje najsavremenije i najkavalitetnije opreme.

Projekat je posredstvom Policijske uprave obezbeđen, pa će mo u tom delu uštedeti a za ostalo je će se pobrinuti opština.

Smatram da je suvišno govoriti o neophodnosti i višetrukoj koristi uvođenja video nadzora jer je to garancija lične i imovinske sigurnosti naših sugrađana, kaže predsendik Saveta za bezbednost  i opštine Svrljig Milija Miletić.

Prema projektu planira se da se sigurnosne kamere radi kontrole saobraćaja postave na više punktova u užem gradskom jezgru.

Za početak bi to bilo kod ,,Kamiondžije,, kod rampe, u centru, kod gradskog parka i benzinske  stanice preko puta zgrade opštine.

Radi zaštite imovine i bezbednosti đaka predviđa se postavljanje sigurnosnih kamera i oko osnovne i srednje škole.

Odluka Saveta biće prosledjena Opštinskom veću a potom ubrzo se očekuje završetak projektne dokumentacije, izbor izvođača i realizacija posla.

Na današnjoj sednici iskristalisan je predlog da komandir Polcijske stanice u Svrljigu Dragan Mitić pripremi izveštaj o bezbedonosnoj situaciji na teritoriji svrljiške opštine kako za Savet tako i Skupštinu opštine.

Inače,trenutna bezbedonosna situacija na našoj teritoriji se ocenjuje stabilnom uz smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i krivičnih dela pšto se pripisuje dejstvu novog zakona o saobraćaju i preventivnim merama policije.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano