Search
Close this search box.
RUKOMET
Broj pregleda

Formira se novi rukometni klub RK ”Svrljig”

Podeli sa prijateljima:

Na inicijativu profesora fizičkog vaspitanja i rukometnog internacionalnca Miljana Manića i Dragana Vranića – rukometne legende Svrljiga, uskoro će početi sa radom novi rukometni klub pod imenom RK ”Svrljig”.

Na ideju da formiramo potpuno novi klub došli smo zbog veoma lošeg stanja u ovom sportu na teritoriji Svrljiga. Naime, jedini rukometni klub u Svrljigu – RK ”Progres” ne ostvaruje nikakve rezultate, odnosno protekle tri godine ovaj klub ostvario je samo dve pobede, a u prethodnoj sezoni ni jednom nisu pobedili, što je nedopustivo i sramno. Smatramo da je formiranje novog kluba sa novim ljudima – preko potreban, prvenstveno za opstanak ovog sporta u svrljiškoj opštini, a potom i zbog dece koja žele da treniraju rukomet, kaže Miljan Manić.

Manić dodaje da je još jedan od ciljeva okupljanje što većeg broja dece i omasovljavanje rukometnog kluba ”Svrljig” kroz formiranje omladinskog pogona.

Formiranjem novog kluba dodatno bi se popularisao rukomet, koji je sport i malih sredina kao što je naša opština.

Lepo je videti da se Svrljig gradi, pa bi sa završetkom sportske hale mogli da se takmičimo i u mnogo većem rangu, ali vreme je pred nama, rekao je Manić.

Inače, narednih dana održaće se i osnivačka Skupština RK ”Svrljig” i svi koji žele da pomognu osnivanju Kluba mogu da se priključe projektu koji ima za cilj ozdravljenje rukometa u Svrljigu.

30 Komentara

  1. Tako i treba – najbolji svrljiški rukometaš se vraća u Svrljig nakon završetka karijere da pomogne i nauči decu veštinama koje je stekao kroz karijeru. Puna podrška inicijativi!

  2. Treba da se ugasi sadasnji tzv. rukometni klub jer ne sluzi nicemu sem kokici i njegovim pajtosima za bahacenje i opijanje do ujutru. Bruka su za ceo svrljiski sport, ne samo za rukomet. Privatni kokicin klub

  3. Drago mi je da postoji ovakva inicijativa. Znam bar tri momka koji ce se vratiti rukometu.
    Ovo je zdrava prica.
    Progres je proslost kao i firma koja je propala.

  4. Xaxaxa propali igraci se vracaju da uzmu pare od supljoglavaca Svrljiskih.Nicu sportski klubovi ko pecurke da bi se udomili neradnici.Bravo Cumelo to je prava stvar za zaposljavanje.Manic nije znao da hoda kad je pocinjao a svi klubovi u koje je igrao su ispadali iz lige u kojoj su se takmicili.Sto se Vranica tice on nije nikad bio rukometas vec nosac lopti i vodonosa.Sve ovo mi je jadno i sramno.

    1. On ce da pokusa nesto pa kako bude..a nadamo se da ce biti dobro. .Za sve…a vi cete da ostanete Samo mali ljudi koji sede kuci I pljuju one koji pokusavaju nesto. Uvek je bilo bolje da pokusas nesto u zivotu pa makar I neuspesno bilo nego Da si kukavica Koja se krije iza laznog imena I pljuje druge!!!pozdrav! !!!

  5. U svom zivotu nisam video nista pametno, ali ova ideja Manica je savrsena i donece velike uspehe! Manic je profesionalni rukometas i vrlo dobro zna sta radi!!!

  6. Milija bravo kulturno cistis sport od kukolja.Kvalitet ce pobediti.
    Pozdrav Miljanu i Vranicu i srecno a Kokici i Kesi zelim da razmisle na koje grane su doveli ovaj plemenit sport

  7. Kokica i Kesa su losi ali i Manic se nista ne razlikuje od njih sem sto ima zavrsen dif preko veze sto moze da potvrdi i provesor Sasa Markovic.Poznavaoci rukometa znaju ko je on.Cinjenica je da je Miljan igrao u nekoliko klubova ali nikad nije reko da je iz Svrljiga a sad se vraca u taj isti Svrljig kad je ispusena mustikla.Da je stvarno strucnjak ostao bi u tim vecim klubovima a ne da se vraca u selo i misli da je posisao svu pamet ovog sveta.Manic je los i bandoglav covek a ko ga dobro ne poznaje moze da ima pogresno misljenje.Ovi lazni komentari koje pisu 2-3 coveka nemaju veze sa realnoscu.Ovo sto radi je skandal i 2 rukometna kluba nemaju ni mnogo veci gradovi.

  8. Najpre ispitati gde su zavrsile pare koje su bile namenjene rukometnom klubu, posto nisu zabelezili nijednu pobedu, uz gol razliku -250!!! I niko nije dolazio na trening a oni uzimali pare za decu koja im kao dolaze na treninge!!!

  9. citam komentare , ali se niko nije dotako sustine. Odlicno je sto ce Manic probati da nauci neku decu nesto o rukometu verovatno zna dosta o tome . Uvek postoji ono ali , a to je ko ce se baviti finansijama , tj gde idu pare . On je zavrsio DIF a ne ekonomiju i menadzment . Svako da radi ono sto najbolje zna…

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano