Search
Close this search box.
VIDOVDANSKA AKCIJA SELJAČKE STRANKE
Broj pregleda

Ujedinjeni za najlepši Svrljig

Podeli sa prijateljima:

”Ujedinjeni za najlepši Svrljig” je Vidovdanska akcija koju sprovodi Ujedinjena seljačka stranka u Svrljigu i svim opštinama i gradovima gde ima svoje odbore.

Ciscenje-grada

U opštini Svrljig danas je organizovana velika akcija čišćenja koju je sprovela Ujedinjena seljačka stranka. Akcija je organizovana i u drugim mestima, širom Srbije, gde ova politička stranka ima svoje odbore.

Milija-Miletic

Rešili smo da ujedinjenim snagama od našeg Svrljiga napravimo najlepše i najčistije mesto u Srbiji. Uz to, danas smo obeležili praznik Vidovdan i stogodišnjicu od početka Prvog svetskog rata, istakao je Milija Miletić, predsednik USS i narodni poslanik.

Pedesetak aktivista OO USS Svrljig danas su čistili javne površine pored reke, SC ”Pastirište”, deo magistralnog puta -”Ulicu Radetovu”, Gradski park i uži deo grada.

Jelena-Trifunovic

Još jedan povod za akciju čišćenja je i večerašnje otvaranje najstarijge turnira u malom fudbalu, koji se organizuje po 58. put u Svrljigu.

ciscenje

Na ovaj način pokušaćemo da probudimo svest kod naših članova i građana Svrljiga o značaju zaštite životne sredine. Smatram da se ne radi dosta na tome ni u školama ni na televiziji pa je ovo jedan od načina da krenemo sa ovakvim akcijama, istakla je predsednica IO USS, Jelena Trifunović.

U akciji je učestvovalo oko pedesetak aktivista i članova Ujedinjene seljačke stranke.

10 Komentara

  1. Dragi sugradjani!!!
    Nudim vam strana ulaganja, odbilo je opstinsko rukovodstvo… Najvise bih volep da sam moj Svrljig ucinio najlepsim gradom i pokazao ga svima u Srbiji kao primer! Po sredjenosti ulica, parkova i citavog grada, a ne samo uzeg centra… Dajte jednom istinu i praksu prihvatite, a ne samo da se slikate kao manekeni za novine… Meni je najvise zao sto umesto mog rodnog grada sada moram da pokazujem kao primer Despotovac, Paracin, Cupriju… pa dalje… A u mom rodnom gradu me nisu shvatili ozbiljno niti prihvatili… A uskoto ce i Nis i Zajecarski region… Pa zar sam svuda bolji osim u svom rodnom gradu… Doklee da budem najgori u “svojoj kuci” ? ? ? Ljudiiii shvatite, dokle da budu bolji oni sa strane??? Pa valjda neko ko je se rodio ovde i zivi ovde, njega nece biti stid da se sretne sa svojim sugradjanima jer ce doziveti svoj zivot ovde!!! A nama su uvek bolji oni sa strane… Shvatite: – Najveci izazov je pokazati se u svom gradu, jer tu moras biti bezprekoran, a to je savrsenstvo!!! Ali nase pravilo je poznato na zalost… Zato neka kitim drugi deo Srbije a moj grad neka se slika sa metlama, kao da cisti svoj grad… Dokle vise propaganda, ajmo malo da radimo realno i da delima pokazemo ko smo, a ne samo da napravimo par slika za novine i sve ok… LJUDIII PROBUDITE SEEE…

    1. Poštovani g-dine Mile, nemojte se jediti kao što bi Vam rekli Lale u Vojvodini. Idite i usrećite ljude koji mogu doći do boljeg i zdravijeg životnog i radnog okruženja. Ukoliko otvorite i po koje radno mesto nemojte da se ljutite na te tamo ljude jer oni hoće sebi bolji život i zato radom dolaze do novih radnih mesta. Pomozite svuda gde hoće da prihvate vaše ponude a neko to onda krene kao konkurencija za svetliju budućnost u ovom delu Srbije koji pominjete. Možda ste vi usrećitelj nekih drugih a ni i svojih sugradjana, ali to ne treba da umanji vašu ličnu satisfakciju jer svako od nas pojedinačno ima različit put i brzinu shvatanja šta je prioritet za zajednicu. Pomozite od srca i ta pozitivna energija vratiće se umnožena!!!!!. Život mi je ovo više puta potvrdio i ne odustajem od pomoći drugima tamo gde mogu i gde to i traže.

  2. Koliko vas kostaju majice, a koliko ste smeca prikupili? Dajte nam objasnjenje… Dokle tako…??? Skupljacemo mi smece u nasoj odeci a ne uniformisani i postici bolje rezultate… Ko je znao za ovu akciju? Preko kojih medija je znao grad? Gde su plakati u gradu? Nigde nista… Bitno majice, fotke i da se to pokaze negde u vrhu republike… ostalo nema veze… Pa jos i nas gradjane zamajavate kako ste ocistili grad… Pa gde mi zivimo da sve to ne vidimo i vama poverujemo…??? Ali i ovo sto ja pisem videce par ljudi, ili cete obrisati, ali niko nece ovo staviti na javnu raspravu sa zainteresovanim gradjanima u bilo kom prostoru ovoga grada… Dakle pojela maca i nikom nista… Ali sam bar pokusao za dobrobit mojih sugradjana… Hvala vam ako dozvolite da ovo neko mozda vidi…!!!

    1. Aaauuuuu, Mileeee…. (pomenuo te Rambo Amadeus u svom delu).
      Gde li od tolikog posla stizes i komentare da pises (koji povremeno gube smisao, jer se previse uzivis u ulogu iz nekog dokumentarnog filma nedavno odgledanog).

  3. Evo i ja nisam cuo da se to desavalo a pratio sam vesti ovih dana. Ovi sto se slikali se izgleda sami organizovali kad su bili isto obuceni i pozvali novine za slikanje.Nisam protiv njih ali ispadose ispravni a svi ostali nisu ni mogli da se pojave jer niko nije objavio.A ucinak da ne pominjem…

  4. Poštovani Xbox, ne slažem se da stanete tu gde ste stali. Baš i jeste glavna fora pomenuti učinak. Učinjeno je fotografu, dobio je posao, pa tek onom koji je radio majice, pa tamo gde su nabaljene lopate i kese za djubre, sve je to korist od ove akcije. Medjutim, vi komšije pa nećete da pričate o učinku a oni udarili po prljavštini i eto ostalo da se vidi kako su površine sada čiste. Ipak gde u odgovori o trajnijem rešenju pitanja recilaže otpada, pa i tog što je sakuljen, nije nigde objavljeno. Nema tribine, koja bi bila organizovana veče pre ove akcije na terenu, gde bi se šire otvorilo pitanje zdravije životne okoline, uz trajnije rešenje otpada koji se može recilirati.Nema vidljivosti, o kojoj vi sugradjani govorite, a to pokazuje da se ne primenjuje ono što su naučili Marko M. i njegov projektni tim kada su radili na projektu “Svrljižanka”. Nema evropskih standarda u političkim aktivnostima, pa nema ni evropskog standarda života u Svrljigu. Ima iseljenja u evropske gradove mladih Svrljižana, ali da li je to smisao života onih roditelja koji dobijaju stimaulans od opštine za uvećanu porodicu danas. Šta vi Svrljižani, sugradjani mislite o ovome????.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano