Search
Close this search box.
VUČIĆ
Broj pregleda

Vučić: Svima veće plate i penzije

Podeli sa prijateljima:

Predsednik vlade Aleksandar Vučić i premijer nemačke savezne pokrajine Hesen Folker Bufije saglasili su se danas da je Srbija na dobrom ekonomskom putu, kao i da je potrebno očuvati političku i pravnu stabilnost, te dodatno popraviti poslovni ambijent.

Vucic Aleksandar
Foto/ Svrljiške novine

Vučić je na zajedničkoj konferenciji sa premijerom nemačke pokrajine rekao da Hesen ima osam puta veći BDP nego Srbija, iako je po broju stanovnika nešto manji, te da je, sa još tri nemačke pokrajine, najznačajniji deo Nemačke za Srbiju, jer tu izvozimo 75 odsto ukupne robe.

Premijer je rekao da kompanije iz Hesena zapošljavaju osam hiljada radnika u Srbiji, od Štade, koja je naveći investitor, do Norma grupe i Kontinentala.

„To je za nas od velikog značaja i želimo da unapređujemo tu saradnju“, rekao je Vučić i zahvalio Bufijeu na podršci.

Premijer je rekao i da je Bufijea upoznao sa ekonomskim parametrima koji su bolji nego što je ranije bio slučaj.

„Saglasili smo se da je Srbija na dobrom ekonomskom putu, ali da je potrebno još mnogo toga da promenimo, da održimo političku stabilnost i da osiguramo pravnu sigurnost i popravljamo poslovni ambijent“, rekao je Vučić.

Premijer je rekao da će Srbija učiniti sve kako bi popravila ekonomsku situaciju, ali i unapredila političku stabilnost, što će stvoriti uslove da dođe još više kompanija iz Hesena.

Kako je objasnio, u odnosu na 2010, kada je trgovinska razmena sa tom nemačkom pokrajinom bila 143 miliona evra, u 2016. ona je bila više nego duplo veća – 314,6 miliona evra.

Vučić je rekao da je veoma ponosan što smo privukli nemačke kompanije koje svoj proizvod izvoze u Nemačko, jer je to dovelo do toga da postoji suficit u trgovinskoj razmeni sa Hesenom.

On je dodao i da je izvoz Srbije u Hesen veći od izvoza Hrvatske, Crne Gore, BiH i Albanije zajedno.

Veće plate svima

aleksandar vucic

Premijer je najavio da će ove godine svim zaposlenim u javnom sektoru, uključujući i državnu administraciju, biti povećane plate.

„Primanja će biti povećana penzionerima, zdravstvenim i prosvetnim radnicima, svim zaposlenima u javnom sektoru“, rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije.

On je istakao da će te povišice biti isplaćene zahvaljujući boljem stanju u budžetu, ali da je cilj Vlade Srbije da jača privatni sektor u kojem sada radi 1,4 miliona ljudi.

„Srbiji je potreban godišnji ekonomski rast od četiri odsto da bi sustizala razvijene ekonomije“, rekao je Vučić.

Nisam kriv što su opljačkali radnike pre 12 godina!

Premijer je izjavio da vlada nastoji da obezbedi rast i napredak ekonomije i standard građana, ali i da pomogne onima koji su opljačkani pre više od decenije. On se osvrnuo na slučaj radnika preduzeća u Nišu upropašćenih pre više od decenije.

„Neko ih je opljačkao pre 10 i 12 godina, ništa im niko u međuvremenu nije dao i pomogao, a danas kažu da im ništa ne dajemo, mi koji izmišljamo načine da im sad pomognemo“, rekao je premijer. „Dođu mediji, pa kažu da ne dajemo – ja, koji dajem, a nisam ni kriv, ni dužan zbog njihove situacije“, rekao je Vučić i dodao da to vidi kao znak da smo kao društvo u ozbiljnom problemu, jer probleme ne sagledavamo na pravi način.

On je naveo da je na kraju februara budžet Srbije u suficitu od pet od šest milijardi dinara, iako je bio planiran deficit za taj period od 27 milijardi dinara.

Vučić je kazao da neće pisustvovati savetovanju ekonomista koje će biti održano na Kopaoniku od 7. do 9. marta jer će u to vreme otvarati fabrike i biti sa radnicima.

Ocenio da je dobro što će tom skupu prisustvovati šef misije Međunarodnog monetarnog fonda za Srbiju Džejms Ruf jer će se čuti objektivnije ocene stanja u srpskoj ekonomiji i finansijama.

„Treba da naučimo da ne živimo od ispraznih obećanja već od teškog rada“, rekao je Vučič i dodao da su veće investicije, veći izvoz i rast potršonje uslov za bolji život u Srbiji.

(Izvor: Tanjug)

8 Komentara

  1. sto se tice rada,Vucic zaista tesko radi iako osim politike nema ni dana radnog staza.A sto se tice povecanja plata i penzija pravi datum za objavljivanje ove vesti trebao je biti prvi april…..iz dva razloga

  2. Ovima svima na sliku je dobro
    Vucic prima platu 2000 evra
    Milija prima platu 1500 evra
    Bulatovic prima platu 2000 evra
    Sertic prima platu 4000 evra
    Ova slika teska blizu 100.000 evra

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano