Search
Close this search box.
ODGOVORNO I ISKRENO ZA SRBIJU
Broj pregleda

Seljaci i veterani formiraju Savez

Podeli sa prijateljima:

Danas, 28. februara, u Beogradu u Domu Narodne skupštine Republike Srbije, predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić potpisao je protokol  o saradnji sa Partijom veterana Rusije i pokretom veterana Srbije. Istog dana predstavljen je novi politički Savez između Ujedinjene seljačke stranke i Pokreta veterana. 

12

Na sastanku je istaknuto da će sve tri političke opcije u narednom periodu raditi na unapređenju saradnje, odnosno učvršćivanju veze između Srbije i Rusije a sve  u cilju poboljšanja položaja seljaka, radnika i veterana, odnosno svih učesnika rata.

Predstavnici ruske delegacije, predvođeni Jurijem Vasiljevičem Babanskim, razmenili su iskustva o trenutnom položaju i obimu prava koja uživaju veterani i seljaci u dve zemlje i složili se o značaju učešća na prigodnim svečanostima i obeležavanju datuma važnih za Srbiju i Rusiju.

23

Istog dana potpisan je sporazum o osnivanju novog saveza na političkoj sceni Srbije između Ujedinjene seljačke stranke i Pokreta veterana Srbije pod nazivom ’’ ODGOVORNO I ISRKRENO ZA SRBIJU ’’.

U narednom periodu nastupaćemo, u okviru Saveza, sa ciljem da stvorimo bolje uslove za život poljoprivrednicima, odnosno srpskim seljacima kao i radnicima i veteranima učesnicima rata Srbije – rekao je predsednik Ujedinjene seljačke stranke Miletić.

Takođe, čelnici USS i PV danas su najavili prvi skup koji će biti održan sutra u Sava centru, a potom i niz velikih skupova širom Srbije.

13

Predstavnici ruske delegacije i novooformljenog Saveza ’’ ODGOVORNO I ISRKRENO ZA SRBIJU ’’ Milija Miletić i Saša Dujović sastali su se i sa Premijerom Srbije Ivicom Dačićem i u polučasovnom razgovoru prezentovali mu novu političku snagu Srbije a potom razgovarali i o bitnim državnim pitanjima.

Naredni sastanak sa ruskim veteranima biće održan 9. Maja u Moskvi na dan oslobođenja od fašizma.

2 Komentara

  1. Bravo,pola sveta smo osvojili sa Ruskim veteranima. Sada još samo nam treba savez sa Seljačkom omladinom Kine i da vladamo celim svetom. Mladi kinezi su nam potrebni kao pandam izumirućim Srbima i veteranima Rusije.Genijalno nema šta!

    1. Da nije bilo tih Rusa ovde bi jos uvek bio Hitler, razmisli o tome…
      Kineza da nije isli bi goli i bosi, jer smo toliko osiromaseni i pokradeni da nam jedini spas pruzaju tom kineskom robom koju niko nece, a mi primorani zbog besparice da koristimo…
      Jao Svedska, je*i ga, ladno al’ standard…. samo sto tamo nikog iz Srbije vise nece jer smo i njima dojadili kao socijalni slucajevi… Davljenik se i za slamku hvata, ako pruze i tu slamku dobro je, jer sa druge strane (po tebi bolje) ni ta slamka nije ni na vidiku…

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Veliki fudbalski praznik u Svrljigu: FK “Svrljig” dočekuje lidera, OFK “Brzi Brod” iz Niša

FOTO / VIDEO

Krenuli radovi na uređenju korita Svrljiškog Timoka

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano