Search
Close this search box.
VETARAN SA SREMSKOG FRONTA
Broj pregleda

Briga o invalidima

Podeli sa prijateljima:

Predstavnici Udruženja ratnih i vojnih invalida Svrljiga posetili devedesetogodišnjeg Milana Nikolića – veterana sa Sremskog fronta.

ratni-vojni

Jedan od nasjtarijih Svrljižana, devetesetogodišnji Milan Nikolić, iz Naselja Lukavica, prijatno je iznenađen posetom predstavnika Udruženja ratnih i vojnih invalida Svrljiga.

Naime, Milan je veteran sa Sremskog fronta i pripadnik legendarne Šeste ličke brigade angažovane u Drugom svetskom ratu, uglavnom na proterivanju fašista iz  naše zemlje. Bio je mitraljezac i na položaju ranjen u nogu zbog čega je ostao trajno invalid. Uz članove Udruženja, predvojdene predsednikom Hranislavom Aleksićem, Nikolića je posetio i predsednik opštine Svrljig Milija Miletić.

Reč je o zajedničkoj akciji i udruženim sredsvima opštine i  Udruženja, za dodelu pomoći članovima pred nastupajiće praznike.

Veteran Nikolić, zahvalio se na poseti i poklonu, ali i zamolio nadležne da se zauzmu da u određenim gradskim službama i strukturama, posebno kada je reč o lečenju, da borci invalidi imaju prednost. Predsednici, Miletić i Aleksić, obećali su da će u ime opštine i  Udruženja, iskoristiti svoj autoritet da borci invalidi budu uvažavani i dobiju zasluženu pažnju.

Jedan komentar

  1. Mogli su sve borce da obidju i ispostuju a nije ih ostalo puno.Moj deda je rodjen 1926 god. takodje borac i invalid i to sa povredom kicme zbog cega je bio dve godine nepokretan.(tacnije ranjen je u ledja i morao je da lezi dve godine u betonsko korito)U ime toga mogli ste i njega da posetite.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano