Search
Close this search box.
BEOGRAD
Broj pregleda

Svrljiški sir i belmuž na devetom sajmu etno-hrane i pića

Podeli sa prijateljima:

U Beogradu je juče zvanično otvoren deveti Sajam etno-hrane i pića na kome se predstavilo više od 320 izlagača među kojima su i Svrljižani.

Predsednica
Na ovoj manifestaciji koja se održava deveti put i traje do 29. novembra, proizvode pripremljene po tradicionalnim receptima i na tradicionalan način, predstaviće više od 320 izlagača iz Srbije, Bugarske, Italije, Grčke, Rumunije, Bosne i Hercegovine i Kube.

Sajam
Štand Opštine Svrljig posetili su predsednica opštine Jelena Trifunović, narodni poslanik Milija Miletić i ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković.

Predsednica opštine Jelena Trifunović poručila je da je ovo još jedna svojevrsna prilika za promociju zdrave svrljiške hrane, tradicije i turizma.

Jelena-Trifunovic
Predsednica opštine Svrljig

Plasman poljoprivrednih proizvoda iz Srbije na svetskom trižištu najbolje govori o kvalittetu, rekla je ministarka poljoprivrede Bogosavljević Bošković nakon posete svrljiškog štanda i dodala da se raduje ponovnom susretu sa svrljiškim domaćinima i domaćicama.

Inače, svrljiški štand izazvao je pažnju mnogih, a posetioci su mogli da probaju najbolji svrljiški sir, svrljiški beluž, svrljiško jagnje i ostale specijalitete, kao i da vide unikatne ručne radove sa motivima svrljiškog kraja, ručno pletene radove, te da probaju vina iz podruma firme “Petrović“ iz Svrljiga.

stand-svrljiga

Jedan komentar

  1. Ovo je primer kako se treba opština Svrljig svake godine na ovom Sajmu u Beogradu pojaviti sa svim svojim kapacitetima u oblasti etno hrane i pića. Opština ima puno posla, kada je u pitanju korišćenje informacija koje se mogu dobiti o postignućima drugih lokalnih uprava u ovoj oblasti, tokom tih sajamskih dana, pa preporučujem da se angažuju sve raspoložive snage kako bi se snimila dostignuća kako opština iz okruženja, drugih opština koje su došle do visokog nivoa proizvodnje i plasmana ovakvih proizvoda, a posebnu stranu predstavljaju kontakti sa izlagačima iz inostranstva. Sve njih treba sagledati kao potencijalne projektne partnere, pa samo ta obrada podataka zahteva angažovanje verziranih lica, što nas opet vreća na Marka Mladenovića i njegovu ekipu iz Kancelarije za mlade, pošto su obučeni za izradu projekata, odnosno njihovu realizaciju. Ovakvi sajmovi otvaraju nova radna mesta, pa sve vas koji pratite ove online novine pozivam da pratite šta će se desiti kao posledica ove prezentacije opštine Svrljig na ovogodišnjem Sajmu etno hrane i pića, u Beogradu. Živeo Svrljig!!!.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano