Search
Close this search box.
Potresno
Broj pregleda

Gorela živa stoka (Video i foto)

Podeli sa prijateljima:

Gorela stoka zatvorena i vezana u požaru koji je zahvatio imanje Svetozarevića u ulici Bore Price.  pozar11

Oko 18,30 časova izbio je veliki požar na porodičnom imanju Vesne i njene majke Nadice Svetozarević iz Svrljiga. U požaru gorela je živa stoka koja se u tom trenutku nalazila u ovom ekonomskom objektu.

Svetozarevićeva kaže da je sa majkom napustila imanje oko 17 i 45 a da je od prijatelja nakon sat vremena saznala da joj bukti imanje.

izgorelo
Preživelo zaslugom komšija

Obližnje komšije odmah su obavestile vatrogasce i policiju, dok su majka  i kćer trčale da stignu do svog imanja. Komšije su dolazile sa svih strana i  priskakale u pomoć, vadili su stoku koja živa gori.

majka
Uplakana Nadica Svetozarević

Izgorela su dva jaraca, dok su jare sa vidnim opekotinama po leđima uspeli da spasu. Na tom mestu nalazili su se i zečevi. Jadni kunići bili su zatvoreni u kavezu, neki su živi  goreli, ali su ih na svu sreću hrabri vatrogasci izvukli iz vatrene stihije.

Ipak preživeli
Zaslugom vatrogasaca ipak preživeli

” Ne znam šta me je snašlo, sve je izgorelo, molim vas uzmite zečeve spasite ih, govorila je vidno potresena Vesna Svetozarević klečući na kolenima dok su vatrogasci pokušavali da spasu bar ono što je ostalo”.

Vatrgoasci

Od stoke ostale su žive svinje koje su probile potporni zid i tako uspele da pobegnu iz vatrenog pakla. Vatrogasci su uspeli da lokalizuju požar na ekonomskom objektu koji se na nesreću proširio na seno koje je bilo tik pored objekta. Ali su brzim delovanjem lokalizovali i obezbedili celokupno imanje.

pozar svrljig

U gašenju požara učestvovalo je tri vatrogasca i dva vozila vatrogasne službe. Na licu mesta bili su i službenici policijske stanice u Svrljigu. Uzrok požara se utvrđuje.

4 Komentara

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano