Dobre akcije

Svrljig iz dana u dan sve čistiji zahvaljujući Udruženju ,,Eko-budućnost“

Ukupan broj pregleda:

Udruženje ,,Eko-budućnost“ u saradnji sa lokalnom samoupravom i volonterima uspešno realizuje projekat kojim se podrazumeva čišćenje divljih deponija na teritoriji svrljiške opštine. 

Foto: Eko-budućnost
Foto: Eko-budućnost

Protekle nedelje očišćena je divlja deponija iznad Svrljiga, a takođe, očišćene su lokacije u Niševcu, Crnoljevici i drugim selima svrljiške opštine.

Ovim smo završili drugi deo projekta, što ne znači kraj naše borbe za bolju i lepšu životnu sredinu. Biće još mnogo ovakvih projekata koji će podići ekološku svest kod svih građana, rekao je Marko Petrović, predsednik Udruženja ,,Eko-budućnost“.

Petrović je zahvalio svima koji su podržali akcije Udruženja i pomogli u realizaciji.

Ne želim da kritikujem, uvek imamo kritičare i neka oni rade svoj posao, a mi naš. Iskreno, podržavamo samo pozitivne priče i voleo bi da svi oni koji kritikuju dođu i rade sa nama, da se bore za čistiju sredinu, rekao je Petrović.

U akcijama čišćenja mnogo je pomogao lokalni komunalac sa svojom mehanizacijom i ljudima, te opština Svrljig i NSZZ koji su podržali projekat.

Kroz projekat ,,Sačuvajmo prirodu za generacije koje dolaze“ obićićemo celu opštinu i napraviti priloge o svim divljim deponijama i prirodnim lepotama koje se uništavaju od strane nesavesnih ljudi. Molimo vas, ukoliko imate bilo kakvih saznanja o mini deponijama i sl. da nas obavestite putem mejla svrljiskenovine018@gmail.com.

Projekat ,,Sačuvajmo prirodu za generacije koje dolaze“ je projekat koji je podržan od strane Opštine Svrljigu u okviru konkursa iz oblasti javnog informisanja u 2020. godini.

One Response

  1. Sve pohvale Udruženju i svim članovima na trudu i rezultatima. Zaslužuju da ih društvena zajednica nesebično podrži ali i radi na očuvanju čistoće i posle akcija…
    I nešto nevezano za ovaj članak: predlažem Redakciji da razmisli o prelasku na Ćirilično pismo, onako kako je i na zaštitnom znaku „Svrljiških novina“. O razlozima prelaska na naše osnovno pismo ne treba ni trošiti reči, jer su ranija objašnjenja o nekompatibilnosti u globalnoj mreži potpuno prevaziđene.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *