Search
Close this search box.
MANIFESTACIJA
Broj pregleda

Program „Belmužijade“

Podeli sa prijateljima:

Svrljiške novine su specijalno za sve posetioce „Belmužijade“ pokrenule stranicu posvećenu ovoj manifestaciji na adresi http://www.svrljig.info/belmuzijada2014.

programDeveta „Belmužijada“ održaće se 1, 2. i 3. avgusta na SC ”Pastirište” u Svrljigu.

U danima „Belmužijade“ nastupaće Kanarianc i Jasna Kočijašević, Vesna Zmijanac i Tropico Bend, ostatak programa pogledajte na linku.

7 Komentara

  1. Dajte nama koji svakodnevno pratimo Svrljiške novine online intervjue sa učesnicima ovogodišnje “Belmužijade”. Šta zna o ovoj manifestaciji Jasna Kočijašević, pa kako sebe vidi Vesna Zmijanac na “Belmužijadi”, a možemo dobiti i intervju sa Tropiko bendom, ukoliko ste vrsni novinari. U svakom slučaju oni nas interesuju – šta i kako vide sebe na ovoj manifestaciji, a Kanarinca stavite kao domaćeg, pa i on neka kaže neku dobru reč za “Belmužijadu” pošto je ova tu pred nama, a treba misliti na onu sledeće godine jer je jubilarna 10.

  2. Da li je možda nekome palo na pamet da uradi intervju sa najboljim gajdarima sa prethodnih “Belmužijada” kako bi se videlo koliko je ta manifestacija uticala na njihov život i rad, odnosno dalju promociju muziciranja na tom drevnom instrumentu ovih krajeva Srbije. Kada govorimo o festivalu frule onda govorimo o okolini Čačka, ako govorimo o trubi onda svi znaju da je to Guča, pa tako bi se svim Svrljižanima, pa i Vama poštovani “Dosta je bilo”, džep napunio više nego što sada jeste, da postignete u tri dana pet do deset puta više posetilaca na Saboru gajdara, nego što je do sada bilo. Bilo bi tu posla, sezonskog, a možda i stalnog za one koji rade u vinariji “Status”, konfekcijama Kassker i David, a da ne govorimo o Svrljiškoj mlekari i onima koji žito gaje za belmuž. Hajte da nam dosta ne bude ni 200.000 posetilaca na “Belmužijadi” sledeće godine. Da guramo ka Guči i njenim rekordima, prometu suvenira, hrane i pića koje ne pamte ni najveći optimisti. Udružite se ljudi, udružite se i napravite bolju organizaciju od ove što sada jeste pa dokažite da ste bolji. Dosta je priče, materijalizujte tu energiju u dela koja će povući druge i budite pobednici – kao naši vaterpolisti u Budimpešti 2014.

    1. Odlicno, odradimo 3 dana i od toga zivimo narednih 362 dana i cekamo sledecu Belmuzijadu da opet napunimo dzepove. Vama izgleda stvarno nije jasno kakva je ovo magla u Svrljigu i cemu sluzi Belmuzijada.

      1. Poštovani “Dosta je bilo” koliko se ja razumem u tradicionalne manifestacije koje se održavaju u Svrljigu “Belmužijada” je mladja unuka Vidovdanskog turnira u malom fudbalu. Nije problem da shvatim da nisu Svrljižani kao što ste Vi, poštovani “Dosta je bilo”, decenijama iskoristili taj turnir u malom fudbalu kao osnovu za razvoj sportskog turizma u Svrljigu i okolnim selima. Nije kasno da se trgnete, baš Vi i vama sličnog razmišljanja Svrljižani pa da date doprinos kroz samoorganizovanje, samozapošljavanje i druge vidove pripreme za privlačenje učesnika toga turnira sa svih svetskih meridijana. Eto na primer, pokrenite akciju prikupljanja ideja za nagrade najbolje plasiranim po kategorijama, gde ćete baš Vi biti predvodnik i odgovorno lice za jednu takvu akciju preobražaja toga turnira u izvor poslova i zarade za Svrljižane.
        ŽIVEO SVRLJIG SA MNOŠTVOM VIDOVDANSKIH TURNIRA I BELMUŽIJADA!!!!!

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano