Search
Close this search box.
Po planu
Broj pregleda

Ubrzati izgradnju ”Geronto-centra”

Podeli sa prijateljima:

Projekat ‘’ Gerento-centar  ‘’ , iniciran od strane Lokalne samouprave, biće realizovan u što kraćem vremenskom periodu, rečeno je protekle nedelje na sastanku predstavnika opštine Svrljig i Ministarstva rada i socijalne politike.

svrljig

Tim povodom, protekle nedelje, predstavnici opštine Svrljig, predsednik opštine, Milija Miletić i načelnik Opštinske uprave, Zdravko Krstić, prisustvovali su random sastanku u Ministarstvu rada i socijalne politike u Beogradu gde su ih primili, zamenik Ministra i državni sekretar, Dragi Vidojević,  državni sekretar Radina Todović, Brankica Janković i pomoćnik Ministra, Zoran Milanović.

Naime, kako je lani rečeno, opština Svrljig je spremna da obezbedi 150 hiljada evra za rekontstrukciju objekta koji će u okviru Doma zdravlja a služiti za smeštaj starih i iznemoglih lica. Ovo Ministarstvo nastupa potrebnom logistikom ali jednim delom i finansijskom podrškom koja će biti usmerena na rekonstrukciju postojećeg objekta.

Težimo ka tome da proces oformljivanja Geronto-centra ubrzamo. Imamo zeleno svetlo i logističku podršku najviših funkcionera Ministarstva rada i socijalne politike, te se iskreno nadam da ćemo veoma brzo staviti tačku na ovaj projekat, rekao je Miletić.

Na istom sastanku, predstavnici opštine Svrljig, od nadležnih su zatražili adekvatnu pomoć koja će biti usmerena kao podrška starijim licima u toku zimskog perioda.
Konkretno, bilo je reči o preventivnom delovanju i obezbeđivanju sredstava i potrepština u kući, starijim osobama, u toku predstojeće zimske sezone. Po predsednikovim rečima, taj proces bi bio pod ingerencijom Centar za socijalni rad, a obavljale bi ga geronto domaćice.

Veoma je bitno da pred predstojeću zimu budemo spremni, da, ukoliko to bude potrebno, pomognemo našim starijim žiteljima da lakše prevaziđu zimu i hladne dane. Od nadležnih smo zatražili da nam obezbede sredstva namenjena za pomoć u kući, jer kako i sami znate, godinama unazad, u zimskim uslovima naša opština ima pregršt problema i poteškoća zbog toga što je tada među najugroženijim u Srbiji, kazao je Miletić.

U nastavku konstruktivnih razgovora, predviđeni su sledeći koraci ka ubrzanju procesa otvaranja ‘’ Gerontološkog centra ’’ , a ujedno je zakazan i naredni sastanak predstavnika Svrljiga i ovog Ministarstva.

svrljigg

Istog dana Miletić i Krstić boravili su u Ministarstvu bez portfelja gde ih je primio  pomoćnik direktora Vladine Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, Edib Kajević . Podsećamo da opština Svrljig sa  ovim Ministarstvom takođe ima izvanrednu saradnju i da je ovog puta predviđeno da se projektom obezbedi novčana pomoć u iznosu od milion dinara, za promociju turizma i Belmužijade.

Ovog puta potpisan je ugovor  u vrednosti od million dinara za realizaciju projekta promocije turističkih potencijala opštine Svrljig sa akcentom na privredno turističku manifestaciju Belmužijadu, rekao je predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, nakon sastanka u kabinetu ministra bez portfelja.

Čelnici opštine su iskoristili odlazak u glavni grad i ovu situaciju kako bi humanom odlukom, na predhodno održanom veću, izašli u susret jednoj svrljiškoj porodici i odvezli njihovo devetogodišnje dete na redovan pregled, na dečijoj klinici u Tiršovoj u Beogradu.

Kada su u pitanju naši žitelji i deca tu nema govora, spremni smo da pomognemo svakom kao što smo to i do sada činili. Znam da u ovoj situaciji ne mogu svi da imaju svoj automobil i dovoljno novca da odu na lekarski pregled u Beograd ali iskoristićemo svaku priliku i odlazak na službeni put da pomognemo svakom kome je pomoć neophodna, rekao je Miletić.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

Svrljiske novine predstavljaju