Search
Close this search box.
Broj pregleda

Igor Davidović podneo neopozivu ostavku!!!

Podeli sa prijateljima:

Igor Davidović bivši direktor JKSP ”Svrljig”, sada aktuelni pomoćnik predsednice opštine Svrljig podneo je neopozivu ostavku na funkciju potpredsednika UO Šah kluba ”Zeleni vrh” iz ličnih razloga. 

Igor Davidović, foto: M. Miladinović
Igor Davidović, foto: M. Miladinović

Davidović je u prethodnom periodu uspešno vodio ovaj klub koji je pobeđivao širom Srbije, a za šahiste iz Svrljiga imali su prilike da čuju mnogi.

On je kako saznajemo početkom meseca oktobra podneo ostavku na sve funkcije u Klubu.

PROČITAJTE JOŠ: Davidović pomoćnik i odbornik!

Igor Davidović je pre ostavke sa svojim saradnicima Ivanom Minićem, Ivanom Stamenkoviće i Vojkanom Marinkovićem započeo i formiranje omladinskog pogona ŠK ”Zeleni vrh”, a sa tom praksom, nakon njegove ostavke, nastavio je Ivan Minić – novoizabrani predsednik Kluba.

Podmladak ŠK ”Zeleni vrh” broji više od 20-tak dece – mladih ljubitelja ove društvene igre.


SIMULTANKA SA VELEMAJSTOROM

Deca će do kraja godine imati priliku da odigraju simultanku sa velemajstorom Miroslavom Tošićem.

Simultanka je egzibiciona šahovska priredba, gde jedan igrač (obično majstor) igra odjednom protiv više igrača.

Postoje 3 oblika simultanke:

  1. Jedan igrač igra protiv više igrača tako što se kreće od table do table u svaki put povuče po potez. Obično se igra na 20-30 tabli, no bilo je pokušaja da se igra na rekordnom broju tabli (v. svetski rekord.
  2. Jedan igrač igra protiv više igrača na većem broju tabli, pri čemu novi igrači sedaju na table onih koji su poraženi.
  3. Alternativna simultanka, u kojoj dva igrača igraju s više protivnika tako što naizmenično vuku poteze.

Šahovske table u sali postavljaju se u obliku potkovice. Majstor ima pravo da vrati potez dok ne povuče potez na sledećoj tabli, dok igrač mora povući potez kad majstor dođe do njegovog stola. Ako ne odigra, sudija ga može kontumacirati. Takođe, zabranjeno je da igrač dodiruje figure kad majstor nije prisutan. Obično majstor ima sve bele figure, ali to može biti predmet dogovora.

Na simultankama se obično ne koriste šahovski satovi.

Simultanka je uspela ako majstor reši u svoju korist većinu partija.


PREDSEDNIK KLUBA IVAN MINIĆ POZIVA DECU DA SE PRIKLJUČE KLUBU!

Ivan Minić i Miroslav Marković, foto: M. Miladinović
Ivan Minić i Miroslav Marković, foto: M. Miladinović

Predsednik kluba Ivan Minić poziva svu decu i ljubitelje šaha da svakog radnog dana u vremenu od 19 do 22 h dođu i daju doprinos u oživljavanju Kluba.

Klub radi na omasovljenju, a prioritet su deca i omladina, rekao je Minić.


MARKOVIĆ POSETIO DEČICU ŠK ”ZELENI VRH” 

sah klub e1509054862632

Pomoćnik predsednice opštine Svrljig Miroslav Marković sinoć je prisustvovao obuci i treningu mladih šahista, članova ŠK ”Zeleni vrh”.

Drago mi je da postoji interesovanje za ovaj sport. Opština će nastaviti da pomaže sve sportske organizacije, a pogotovu one koje okupljaju veliki broj dece, poručio je Marković.

PROČITAJTE JOŠ: Davidović podneo ostavku u JKSP ”Svrljig” 

8 Komentara

  1. bravo,Davidovicu,iako malo kasno.Razlozi su ipak ozbiljniji,Zakon o sportu cl 33 stav 2 tacka 3,marifetluci sa Tosicem iz 2o16 g. i 2ol7. tvoje saznanje da je predsednik kluba Ivan Minic uz pomoc nekih iz ekipe Zeleni vrh namestio poraz protiv ekipe iz Lebana u ligi centralne Srbije ,da je na nasu stetu namesten mec protiv Blaca i dr.Upravo M.V. predsednik Opstinskog sahovskog saveza mase krivicnom prijavom protiv tri lica,koju za divno cudo jos nije aktivirao.O delovima nacina rada kluba vec sam objavio clanak preko jednog medija,a materijala ima jos.Mozda cemo ti sve lose stvari cak i zaboraviti u interesu sah kluba a i stranke kojoj treba sacuvati ugled.Dalje,nemojte Tosica koji je……………….A takodje Tosica ,koji je javno izjavljivao da ga klub i Svrljig ne interesuju,vec samo novac koji ce od njih izvuci,angazovati vise za bilo sta.Davidovic i Minic su mu svesno i ove godine dali dosta novca,iako je on izjavio da nece odigrati ni pola lige.Takav Tosic koji svesno osteti ekipu,a os njenog predsednika uzme novac,ne treba ni nama,a ni nasoj deci.Da ponovim ,Predsednik kluba Ivan Minic je glavni akter barem jedne namestaljke,bio upoznat i sa drugima,a pominje da je nesto i prosle godine namestao.O sebi samo da sam JEDINI uspesan igrac kluba ove godine,a bio bih i uspesniji u drugacijim okolnostima.Kompletno politicko rukovodstvo kluba treba ukloniti,jer su ove godine onemogucili ekipi da ucestvuje na finalu kupa,gde bi smo sigurno bili prvi.Dalje,za rad sa decom sam vec dve godine pokusavao da animiram upravu kluba,ali bezuspesno.Ovo sada su folirantske aktivnosti,kao u vreme predsednikovanja Tosica.Ovde je pravi cilj pokriti neispunjenje finansijskog plana.O detaljima svega bice jos,za sada skoro da je dovoljno.

  2. Dok Marinka pljeskavicku ne najurite iz kluba klub ce biti takav kakav je i sad.Svi se okupljaju oko iste ideje a to je kako sto vise drpnuti od budzeta.Cumela je isti ko ovaj gore navedeni pljeskavicka jer sa istim tim bitangama pravi raznorazne dilove.To je radio sa rukometnim klubom a to radi i sa sahovskim i fudbalskim klubom.Svuda se mesa a o sportu nema dve blage veze

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano