Search
Close this search box.
Broj pregleda

Služba hitne pomoći je prioritet za opštinu Svrljig

Podeli sa prijateljima:

Narodni poslanik Milija Miletić danas je za govornicom u Narodnoj Skupštini Republike Srbije, u okviru postavljanja poslaničkih pitanja, iskoristio priliku i govorio o velikom problemu koji godinama unazad tišti opštinu Svrljig – nedostatku službe hitne pomoći koja bi radila pri Domu zdravlja, a sve zarad brzog delovanja na teritoriji svrljiške opštine koja spada u red najrasportranjenijih u Srbiji.

Miletic 2
Narodni poslanik Milija Miletić u Skupštini, PrtScr: RTS2

Unazad nekoliko dana na teritoriji Svrljiga desilo  se nekoliko saobraćajnih nezgoda gde nam je bila potrebna hitna pomoć da preveze povređena lica do Doma zdravlja i do niškog Kliničkog centra. Potrebni su nam doktori, sestre – medicinsko osoblje i smatram da je potrebno regulisati uredbu koja propisuje da mesto ispod 25.000 stanovnika ne može imati službu hitne pomoći, poručio je Miletić.

Miletić navodi da je Svrljig teritorijalno ogromna opština i da je potreban veći broj lekara i medicinskog osoblja, kao i služba Hitne pomoći kako bi svi građani bili podjednako obuhvaćeni uslugama Doma zdravlja.

14 Komentara

  1. Зар није тачка дневног реда Скупштине била -Предлог закона о основама система образовања и васпитања???!!!
    Мислим, јесте да одборничка питања немају везе са дневним редом, али ме живо занима какав је став Сељачке странке и њиховог народног посланика по питању предлога закона о основама система образовања и васпитања… 🙂

    1. … уредбу не треба регулисати већ променити. Ако треба бити прецизан.
      -“Potrebni su nam doktori, sestre – medicinsko osoblje i smatram da je potrebno regulisati uredbu koja propisuje da mesto ispod 25.000 stanovnika ne može imati službu hitne pomoći” poručio je Miletić

    2. Ma mnogo si mi ti pamtan. Sve vi znate. Dok se seljak ne pita nema nista. Milijo samo napred dosta su vladali ovia skolovani. Samo uz Miliju i Vucica ima spas za ovaj narod.

  2. Milija samo napred i samo hrabro. Ti si jedini pravi predstavnik opstine Svrljig i mogu ostali da ti pljunu pod prozor,pogotovu ovi misevi koji se kriju iza raznih imena.

  3. Potrebna Je I opremljena vatrogasna brigada as opremom za secenje habarisanih vozila. I to se ceka 40tak minuta Iz nisa. Drugo nakon povrede ako Je uesreceni vozio SLUZBENI automobil, a cest je slucaj inspekcija rada Trazi povredni list ubrzo. I to resava familija jer Je povredjeni u bolnici. Doktor doma zdravlja svrljig I ako Je izaso na teren posle nema ovlascenje da potpise povredni list a prvi Je sluzbeno ukazao prvu pomoc. Iz razloga sto nine Dr urgentne medicine. I onda nastaje tarapana doktori vecih centara gde Je lecenje I dokori u mestu bolesnikovom, lokalni zavod za zdravstveno non stop salju bolesnika svrljiskom doktoru, a on be sme da potpise. Zakon kaZe prvi Doktor, a prvi Doktor nije dovoljno strucan I ovlascen da potpisuje. I vakum. Slicno I sa policiskim papirima o uvidjaju. Saobracajac, odmori, nadlezni sud u Nisu. Osiguravajuce kuce I osiguravanje vozila Je prica za sebe, Naplata totalne state od udesa koji mizerno procenjuju. Spasavanje zivota Je prioritet, ali nakon lecenja zivot treba nastaviti. Sta ako vam Je vozilo unisteno, radno ste vezani za njega? Toliko poteskoca i nebuloza. Svrljig Mora da ima sve sluzbe na mnogo visem nivou ne zbog velicine vec zbog samog puta. Izmedju Je dva opasna prevoja, I skrece put ka turistickom zimskom centru,planini. Od svega najvecu vajdu imaju sleep sluzba.

  4. Da vam nije palo na pamet,slučajno možda,da pitate nekoga ko se razume u organizaciju hitne službe i medicinski terenski rad…nije ovo veterina…

    1. Čemu to???
      Vidiš da ih školovani i obrazovani ne zanimaju a pogotovo njihovo mišljenje. Ovde u Svrljigu je glavni pokretački moto za svaku životnu stvar postao izraz “Če si bude!”
      -Zašto nema posla?
      -Če si bude!
      -Zašto nema vode?
      -Če si bude!
      Da li je potrebna hitna pomoć Svrljigu?!
      Naravno da je potrebna i to što pre. Ali dajte predloge za promenu te “uredbe” a svi mi Svrljižani ima da vas podržimo. Ako treba svi organizovano da odemo ispred vlade i ministarstva i da tražimo da se to promeni.
      Ali da se manete od zamajavanja ovog naroda pričama “Če si bude”…za godinu najviše dve.

  5. Са искуством од седам година у хитној помоћи у Београду….чекам конкурс за отварање те службе….ето шансе за мој повратак к у ћ и…. :)) …. :((((

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano