Search
Close this search box.
EKONOMIJA
Broj pregleda

MMF: Razmotrićemo povećanje plata u javnom sektoru

Podeli sa prijateljima:

“Ekonomski oporavak Srbije nastavlja da se ubrzava. Nedavni trendovi u pogledu zaposlenosti su takođe ohrabrujući. Makroekonomska perspektiva je pozitivna, ali su rizici, kako domaći tako i eksterni, i dalje povišeni i postoje strukturni izazovi. U tom kontekstu, misija MMF je pozdravila ponovo potvrđenu posvećenost vlade strukturnim reformama u pravcu jačanja finansijske stabilnosti, podsticanja potencijalnog rasta i smanjenja još uvek visokog nivoa nezaposlenostii, stoji u saopštenju koje šefa misije MMF koju predvodi Džejms Rouf, nakon posete Srbiji.

Foto: Svrljiške novine
Foto: Svrljiške novine

Misija MMF je bila u Srbiji od 19. do 23. septembra, radi, kako se kaže u saopštenju, “otpočinjanja razgovora o budžetu za 2017. i razmatranja prioriteta politike nove vlade”.

– Postignuta je saglasnost da smanjenje javnog duga treba da ostane prioritet i da se nastavi sa postepenim fiskalnim prilagođavanjem. U tom okviru, razmotriće se potencijalne upotrebe prostora koji se otvara zahvaljujući fiskalnim rezultatima koji su bolji od očekivanih, pored ostalog i za umerena i targetirana povećanja plata u javnom sektoru i penzija, dodatne investicije u ključnim prioritetnim oblastima ili za druge stavke potrošnje kojima se unapređuje rast”, stoji u saopštenju MMF.

Oni kažu da “promene plata i penzija treba da uzmu u obzir okruženje sa veoma niskom inflacijom koje je pomoglo da se očuva kupovna moć i poveća životni standard, kao i potrebu da se obezbedi stroga kontrola tekuće javne potrošnje”.

Kompletna misija po šestoj reviziji stand-by aranžmana planirana je za drugu polovinu oktobra.

(Izvor: Blic, piše: J.T.)

5 Komentara

  1. u svemu ce Vucic da se slozi sa MMF om,pa ako treba da poveca broj budzetskih korisnika i poveca im platu,iako do skoro bese drugacija prica.Mi preostali nevazni i dalje cemo za dobrobit zemlje da stezemo kais i da se ponosimo time sto zajedno sa Vucicem unapredjujemo privredu i doprinosimo tome da je drzavna kasa,kako nam kazu i svakako ne lazu, u plusu,a za dobro vladanje mozda se neko smiluje,pa nam za koju godinu poveca primanja za 1 do 2 procenta.Nije to malo,jer posto verovatno Vucic,sudeci po jednom njegovom autorskom tekstu,namerava 2o godina da vlada,ako nam na svake 2 do 3 godine po vecava penziju,bice to za 2o godina citavih 6 do 7 procenata, mi cemo to sigurno da dozivimo ili dotle prezivimo,pa cemo za mesecna primanja moci da kupimo cak 3o hlebova.

  2. taj sboljub milovanovic treba da savije rep i da cuti ako ga izkontrolisu kako i za koliko radni staz uzima penziju i kako je doso do penziju da zahvali ovom drustvu i mami i kliko je slupao drzavnu imovinu moze se to proveri pa da vrati i ono sto je dosad nezakonito uzimao od ovu sirotu drzavu njemu ne smes da poveris dve koze da cuva a jos gore da vozi hitnu i da kocka. ovo dosad nikad nisam reko ali on stalno komentarise pa bih ga zamolio da cuti uzima to sto su mu dali bez komentara.

  3. hvala vladajucoj stranci u Svrljigu sto ima ovakve glasace,a mozda i kadrove,jer kad nekog kritikuju,to bolje govori o njima i stranci,nego da hvale.Ovakve molim da se cesce javljaju,jer ce na osnovu ovakvih narod imati bolju predstavu o svemu

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano