Search
Close this search box.
Turizam
Broj pregleda

Uređenje prilaza do starog grada Svrljiga

Podeli sa prijateljima:

U okviru aktivnosti Centra za turizam, kulturu i sport Svrljig danas se radilo na košenju staza i uređenju prilaza do starog grada Svrljiga, koji se nalazi u ataru sela Varoš. 

Akcija košenja, foto: M.M.
Akcija košenja, foto: M.M.

Direktor Centra za turizam, kulturu i sport Miroslav Marković kaže da je ovo prva akcija ovakvog tipa, a cilj je da se u narednom periodu urede staze i prilazi do svih turističkih destinacija u svrljiškoj opštini.

Akcija košenja, foto: M.M.
Akcija košenja, foto: M.M.

U letnjem periodu Svrljig poseti veći broj turista koji dolaze samoinicijativno, a u poslednje vreme više je organizovanih izleta do svrljiške opštine, posećuju se uglavnom stari grad (kule), Banjica, Prekonoška pećina, Manastir Sveti Arhangel Gavrilo u Pirkovcu, bazen u Popšici i najlepši bazen u regionu koji se nalazi baš u Svrljigu na SRC ,,Pastirište”, kaže Marković.

Inače, ranijih godina nije bila praksa Centra da radi na uređenju turističkih destinacija košenjem, čišćenjem i sl.

7 Komentara

  1. Bravo za uredjenje i sve to što ste krenuli da radite.
    Kako mogu da primetim sa jedne srane se uredjuje , a sa druge strane, da izvinete na izrazu, zasire. Ako neko ovo uopšte čita, apelovala bih da se uradi nešto sa ozelenjavanjem grada u smislu ZELENILOM PROTIV VRUĆINE. To malo drvoreda što imamo, jedva da imamo, masakrirano je tako da drveće više liči na bandere nego na drveće i nikakav hlad ne pravi. Osim debele hladovine, za one koji to ne znaju, drveće je izvor kiseonika. Toping metoda orezivanja je na zapadu zabranjena i takvo orezivanje se debelo kažnjava svuda, samo se kod nas još uvek primenjuje. Ne želim da vredjam, ali za gradsko zelenilo su zaduženi idioti. Sad će neko da kaže da se tako radi svuda, ali zaboga, zašto moramo da sledimo ono što ne valja umesto da damo primer kako treba da bude, kako je dobro da bude.
    Drugo, stabla koja su mrtva ne zamenjuju se novim. Trotoari gde nema el. kablova nemaju drveće, a mogli bi da imaju i da slobodno rastu i prave hlad, da mi koji pešačimo ne skapavamo.
    Treće i ljudi, a i omladina su pokvareni. Umesto da čuvaju, oni uništavaju, čupaju, lome. Svaka čast izuzecima. Djubre na sve strane, plastika, papir i staklo se baca svuda, a postoje posebni kontejneri za to. Svest pojedinih gradjana je ispod nivoa. Pa dajte bre razmislite, svojoj deci ostavljate smetlište.
    Ima toga još, mogla bih da pišem do sutra, samo, bojim se da nema ko da čita, a još manje shvati o čemu govorim.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano