Search
Close this search box.
POŠTANSKA ŠTEDIONICA
Broj pregleda

Svrljig dobija novu banku!

Podeli sa prijateljima:

Narodni poslanik Milija Miletić danas je u Beogradu pregovarao sa predstavnicima ‚‚Banka Poštanska štedionica A.D.” o mogućnostima otvaranja banke u Svrljigu.

postanska br2
Predstavnici Banka Poštanska štedionica A.D. sa narodnim poslanikom Milijom Miletićem

U proteklom periodu, na inicijativu Milije Miletića ‚‚Banka Poštanska štedionica A.D.” postavila je svoj bankomat u centru Svrljiga, a danas je načinjen korak više i dogovoreno je otvaranje same poslovnice.

Tim povodom, narodni poslanik Milija Miletić sastao se sa Bojanom Kekićem, predsednikom IO ‚‚Banka Poštanska štedionica A.D.”, pomoćnikom direktora Banke Dobrivojem Ćosićem i Sandrom Aleksić, pomoćnicom direktora iz sektora za poslovnu mrežu.

postanska sted

Miletić ističe da je Svrljigu potrebna još jedna banka i da će građanima otvaranje ekspoziture ‚‚Banka Poštanska štedionica A.D.”  biti od značaja.

Svrljig uskoro dobija još jednu banku što će puno značiti svim građanima, a i samoj opštini Svrljig, kaže Miletić.


UKRATKO O BANCI

deja o formiranju Poštanske štedionice nastala je još od 1871. godine, iz vremena Kraljevine Srbije, a realizovala se 1921. godine, kada je 30. novembra donet Zakon o poštansko-štednom, čekovnom i virmanskom prometu, koji je predvideo osnivanje Poštanske štedionice Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca.

stedionica 1921

Tradicija Banke Poštanske štedionice, a.d., Beograd, je neprocenjiva vrednost koja je čini potpuno jedinstvenom finansijskom institucijom na ovim prostorima, čiji su koreni duboko usađeni na zdravom tlu dalekih, kraljevskih vremena, koja se, kao nepresušno drvo života, gospodstveno, dostojanstveno i uspešno suprotstavljala naletima vremena i neizbežnim promenama, sve do današnjih dana.

Iz dubokog poštovanja prema pregaocima tih vremena, moramo pomenuti da je ubrzo, po osnivanju, Poštanska štedionica postala najveća štedna ustanova koja je prve štedne knjižice uvela u upotrebu 1. jula 1926. godine, kada je  već imala razgranatu mrežu šaltera u svim poštama Kraljevine Jugoslavije, kao i državno jemstvo za uloge!

Sve novčane transakcije u poštama su bile oslobođene plaćanja taksi, jer je stav države bio da “Poštanska štedionica treba da bude rasadnik štednje i vaspitač naroda, poglavito omladine, a ne povlašćeni kolos koji guši privatnu inicijativu”.

(Tekst i slika: posted.co.rs)

4 Komentara

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano