Search
Close this search box.
OPŠTINA SVRLJIG
Broj pregleda

Pomoć poljoprivrednicima opštine Svrljig

Podeli sa prijateljima:

Opština Svrljig jedna je od sedam opština koja je ušla u drugi krug pružanja pomoći poplavljenim područjima na teritoriji Republike Srbije.

FAO

Tom prilikom danas su predstavnici Organizacije za poljoprivredu i hranu Ujedinjenih nacija (FAO) i predstavnici lokalne samouprave, na čelu sa predsednicom opštine Svrljig Jelenom Trifunović i narodnim poslanikom Milijom Miletićem – inicijatorom akcije pomoći, razgovarali sa poljoprivrednicima i šefovima mesnih kancelarija o načinu raspodele pomoći poljoprivrednicima koji su pretrpeli štetu prilikom prošlogodišnjih vremenskih neprilika.

Cilj je da se pomogne ljudima koji su zaista pretrpeli štetu tokom prošlogodišnjih vremenskih neprilika, a jedna od olakšica je da naši poljoprivrednici ne moraju imati registrovano poljoprivredno gazdinstvo da bi ostvarili pravo na pomoć, kaže predsednica opštine Svrljig, Jelena Trifunović.

Milija Miletić
Milija Miletić

Na ovaj način Evropska unija, u okviru druge faze pomoći poplavljenim područjima u Srbiji, pomaže oporavak malih poljoprivrednih domaćinstava, kroz projekat koji sprovodi Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija-FAO. Podsećamo da je tokom avgusta meseca ove godine u Svrljig stiglo 150 tona koncentarata za ishranu muznih krava u vidu pomoći za stočare.

Narodni poslanik Milija Miletić kaže da je svaka pomoć dobrodošla jer su poljoprivrednici Svrljiga pretrpeli dosta štete tokom prošle godine, za vreme vremenske neprilike koje je zadesila svrljišku opštinu.

Poručujem vam da radite marljivo i svakom seljaku koji je pretpeo štetu obezbedite neophodnu pomoć za dalji razvoj svog domaćinstva. Šefovi mesnih kancelarija imaju zadatak da obaveste sve poljoprivrednike o kakvoj vrsti pomoći se radi i da ih bliže upoznaju sa procedurom prilikom dodele iste. Ovo je drugi kontigent pomoći, a ja ću kao narodni poslanik pokušati da iniciram da se mojim Svrljižanima pomogne i u budućem periodu, rekao je Miletić obraćajući se šefovima mesnih kancelarija, predstavnicima lokalne samouprave i Organziacije FAO.

On ističe da pomoć neće biti usmerena ka ljudima koji imaju njive i poljoprivredna dobra a ne obrađuju ih.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano