Search
Close this search box.
Broj pregleda

Akcija ”Nađi vremena” sutra na zelenoj pijaci u vremenu od 8 do 14 sati

Podeli sa prijateljima:

Opština i Dom zdravlja Svrljig podržli su kampanju “Nađi vremena” koja se sprovodi uz finansijsku podršku Evropske unije, Vlade Švajcarske i Vlade Republike Srbije, preko razvojnog programa Evropski PROGRES, a u partnerstvu sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, u okviru koje će organizovati dan besplatnih preventivnih ginekoloških pregleda od 30. oktobra do 2. novembra 2017. godine.

Nađi vremena Pregledaj se danas uživaj sa najbližima sutra

Kampanja „Nađi vremena“ ima za cilj da informiše žene o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke i raka grlića materice.

„Dani otvorenih vrata“ za besplatne preventivne ginekološke preglede biće organizovani svakog dana od 30. oktobra do 2. novembra 2017. godine od 7 do 14:30 sati, za sve zainteresovane žene, bez obzira da li imaju zdravstvenu knjižicu ili ne.

Volonterke kampanje “Nađi vremena”, sprovešće akciju informisanja građana sa anonimnim anketiranjem žena, 26. oktobra 2017. godine ispred gradske pijace od 8 do 14 časova.

Informativna akcija i anonimno anketiranje imaju za cilj da se utvrde najčešći razlozi za odlazak, odnosno neodlazak na redovne ginekološke preglede i dodatno ohrabri žene da pronađu vremena za očuvanje svog zdravlja. Tokom akcije biće podeljene besplatne brendirane majice sa logom kampanje „Nađi vremena“, namenjene ženama koje budu učestvovale u anonimnom anketiranju.

Sa ciljem da se omoguće bolji uslovi rada i unapredi zdravstvena zaštita žena, Evropska unija i Vlada Švajcarske preko razvojnog programa Evropski PROGRES, donirali su novu opremu za ginekološku ordinaciju u Domu zdravlja Svrljig (https://europa.rs/evropska-donacija-medicinske-opreme-za-bolje-zdravlje-zena/ ).


Kampanja „Nađi vremena“

Kampanja ”Nađi vremena“, koju finansiraju Evropska unija, Vlada Švajcarske i Vlada Republike Srbije preko razvojnog programa Evropski PROGRES, ima za cilj unapređenje reporuktivnog zdravlja žena u devet programskih opština – Aleksincu, Beloj Palanci, Brusu, Babušnici, Doljevcu, Gadžinom Hanu, Knjaževcu, Merošini i Svrljigu.

”Nađi vremena”. Kroz niz informativno-edukativnih aktivnosti i organizovanje dana otvorenih vrata u domovima zdravlja, u okviru kampanje, koja se tokom oktobra i novembra 2017. godine sprovodi uz organizacionu i PR podršku agencije V+O Communicaton, žene će se informisatii ohrabriti da idu na redovne preglede, a doprineće se boljem i kvalitetnijem životu žena kroz razumevanje značaja prevencije i ranog otkrivanja kancera dojke i glića materice.

Opštine obuhvaćene programom Evropski PROGRES koji sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) – Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin na jugozapadu Srbije, kao i Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac na jugoistoku zemlje.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano