Search
Close this search box.
IZGRADNJA
Broj pregleda

Počela akcija ”Na dinar, četiri dinara”

Podeli sa prijateljima:

Danas je zvanično asfaltiranjem seoskog puta u Đurincu započeta ovogodišnja akcija ”Na dinar, četiri dinara” koju sprovodi opština Svrljig u saradnji sa mesnim zajednicama.

asfalt-djur

Asfalitranje seoskog puta u dužini od oko 250 metara obišli su predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović i predsednik Skupštine opštine Svrljig Nebojša Antonijević.

U Đurincu uređujemo seoski put u dužini od 250 metara, a uzajmno rade se pripreme za asfaltiranje seoskih puteva u Beloinju, Okolištu i Izvoru. U toku naredne nedelje očekuje nas asfaltiranje i u drugim mesnim zajednicama koje su učesnici akcije ”Na dinar, četiri dinara”, rekla je predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović.

asfaltiranje-djurinac

Planove i ideje za asfaltiranje predlagali su meštani sela koji delom sredstava učestvuju u akciji.

Inače, radovi se izvode preko JP ”Direkcije za izgradnju Svrljiga”.

2 Komentara

  1. Lepo je videti kada se ovako asfaltiraju seoske ulice, ali vidim i lepo složena drva kraj puta. Pitam se da li je i umetreno drvo za ogrev krenulo na tržište velikih gradova i potrošača. Zahladnilo je i oni koji do sada nisu kupili ogrevno drvo, dobra su prilika da to urade sa ogrevnim drvetom iz opštine Svrljig. Pored toga eto tu je i g. R.Jović sa svojom obradom drveta pa se treba organizovati i sa briketiranjem ukoliko tehnološki može da se zaokruži. Lepo je sedeti na udobnoj stolici od drveta i grejati se na briketirani otpad nastao tokom njene proizvodnje u Svrljigu. Živeo Svrljig!!!.

  2. Pretpostavljam, gospodine Jovicu da vidite kako su ovi seoski putevi i sokaci kvalitetno i strucno odradjeni. Idealna podloga, odgovarajuca debljina asfalta, odlicno odradjeni drenazni kanali. I ovakvu strucnost i znanje trebate da pohvalite u svojim komentarima.
    Ako vec trazite moj komentar, ja bih predlozio nasem opstinskom rukovodstvu da svoje znanje i svoja iskustva podeli sa zemljama clanicama evropske unije. Neka ih nauce kako da ustede na javnim radovima i na njihovim tvrdoglavim propisima u svemu pa i u nacinu asfaltiranju jedne obicne ulice.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano