Search
Close this search box.
Stipendije za učenike prvog i drugog razreda!
Broj pregleda

OVO JE ODLIČNA VEST ZA UČENIKE SREDNJE ŠKOLE U SVRLJIGU

Podeli sa prijateljima:

Narodni poslanik Milija Miletić predložio je Skupštini opštine Svrljig da od danas finansijsku podršku dobijaju deca i prvog i drugog razreda Srednje škole u Svrljigu. 

Narodni poslanik Milija Miletić, foto: M.M.
Narodni poslanik Milija Miletić, foto: M.M.

Ovo bukvalno znači da će deca koja su prošle godine upisala prvu godinu srednjeg obrazovanja u Svrljigu dobijati stipendiju i u drugoj godini školovanja, u istom iznosu od 5.000 i 7.500 dinara.

Narodni poslanik Milija Miletić kaže da su razlozi za donošenje ove odluke sadržani u nameri da lokalna samouprava u što većoj meri pruža podršku deci i roditeljima koji žive na teritoriji opštine Svrljig.

ZA UČENIKE PRVOG I DRUGOG RAZREDA SREDNJE ŠKOLE U SVRLJIGU: Svakog meseca naknade će biti isplaćivane učenicima i to 5.000 dinara za opšti, odnosno 7.500 dinara za dualni smer obrazovanja.

Navedenim izmenama i dopounama proširio bi se obuhvat učenika kojima se pruža podrška, na učenike ne samo prvog već i drugog razreda. Na ovaj način bi se učenicima koji su u prošloj godini ostvarli pravo na podršku, kao učenici prvog razreda, omogućilo da i dalje dobijaju podršku.

Vredno je istaći da su svi prisutni odbornici podržali inicijativu Milije Miletića i glasali za ovu odluku koja je na današnjoj sednici SO Svrljig i usvojena.

2 Komentara

  1. Lepo je to što stipendirate učenike, rasterećujete time roditelje, bar što se džeparca tiče. Ali šta je sa učenicima treće i četvrte godine srednje stručne škole? Ta deca imaju praksu i za tu praksu potrebna im je odgovarajuća oprema, posebno učenicima mašinske škole, gde četvrta godina ima vozački ispit koji je u okviru škole, ali ga škola ne finansira. Cena vozačkog ispita znamo kolika je, plus putni troškovi. Tu roditelji nemaju nikakvu finansijsku pomoć ni od škole , a ni od opštine. Osim toga tu je i maturski rad koji treba odštampati i ukoričati što je trošak plus, a da ne govorimo o knjigama i školskom priboru na početku godine.
    Školu ne pohadjaju samo deca prvog i drugog razreda. Mislim da novac treba raspodeliti svima podjednako.
    Pa gospodo, mislite malo o tome.

  2. A gde su deca trećeg i četvrtog razreda srednje škole?
    Znate li koliko je finansija potrebno mašincima, pogotovu sada četvrtom razredu koji imaju i vozački ispit u okviru škole? Niko to ne plaća. Pa oprema za praksu, odelo, cokule, rukavice, zaštitne naočare.
    Nije fer prema drugoj deci. Znači deca trećeg i četvrtog razreda su nevidljiva, njima ništa ne treba. Ja sam ZA da se svima jednako raspodeli novac, od prvog do četvrtog razreda, makar i manja suma, ali da bude za sve.
    Ovo što vi radite je diskriminacija. Razmislite malo o tome gospodo pre nego što donesete pogrešnu odluku.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano