Search
Close this search box.
Broj pregleda

Svrljižani u Sloveniji

Podeli sa prijateljima:

Prvog dana radne posete u slovenačkom gradu Šentjernej, Svrljižani predvođeni predsednikom Miletićem ostavili više nego dobr utisak.

by MEGA FOTO

Oni su juče, najpre gostovali na lokalnom mediju, radio stanici ’’Krka’’ , gde su govorili o dosadašnjoj saradnji i pobratimljenju dveju opština. Od kolikog je značaja ova saradnja i koji su predstojeći ciljevi.  Predsednik Miletić je istakao da je u predhodnom periodu u Svrljigu oformljen Eko-Agro centra , u čemu je svesrdno pomagala slovenačka opština Šentjernej i njen župan, Franc Hudoklin.

–          Ovaj savetodavni centar  namenjen je svim poljoprivrednicima iz svrljiškog kraja. Oni će moći da na jednom mestu dobiju sve neophodne informacije vezane za modernizaciju  proizvodnje. Posle emisije imamo zakazan sastanak sa poljoprivrednim proizvođačima iz Šentjerneja, gde ćemo razmeniti iskustva I pokušati da sve pozitivne stvari primenimo u našem kraju, kazao je Milija Miletić u intervju za medije.

Svrljizani u Sloveniji foto arhiva

Svrljižani će već u subotu prezentovati svoje specijalitete predstavljanjem bogate trpeze narodnih tradicionalnih jela. Na štandovima promovisaće se potencijali opštine kroz video snimke i fotografije. Glavna manifestacija održaće se na tradicionalnom sajmu gulaša. Svrljig je već obezbedio mesto za svoj štand gde će održati mini promociju Belmužijade a ujedno i spravljati ovaj na daleko čuveni specijalitet.

Istog dana direktor Javnog komunalnog preduzeća Svrljig, Igor Davidović, sastaće se sa direktorkom komunalnog preduzeća opštine Šentjernej, Majdom Kaušek. Cilj sastanka biće razmena iskustava, unapređenje komunalnih usluga i eventualna pomoć u neophodnoj mehanizaciji svrljiškom komunalcu.

Jedan komentar

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano