Search
Close this search box.
Broj pregleda

Obnavljanje drvoreda – Vase Albanca

Podeli sa prijateljima:

Ulica vase albanca u Svrljigu

Drvored u Ulici Vase Albanca od centra do Ulice Bore Price biće obnovljen u sklopu rekonstrukcije trotoara.

Stručna komisija je odlučila da je neophodno postojeći drvored zameniti novim iz više razloga.

U okviru rekonstrukcije trotoara nemoguće je započeti popločavanje jer su žile jasenova na mnogim mestima ne samo podigle stari trotoar već i napravile devijacije na ivičnjacima i prete da podignu i asfalta na kolovozu. Što je možda još značajnije mnoga stabla u drvoredu su istrulela po sredini što se jasno vidi sada kada su rasečena i veoma su opasna za porlaznike jer krošnje drveća ili velike grane, posle nekog nevremena ili usled dotrajalosti, kako se to događalo nedavno u  Nišu gde je bilo i smrtnih posledica, mogu da se odlome i obruše na prolaznike i da neko bude povređen. Ovo ne znači uništavanje ,,pluća grada,, što je drvored u svakom gradu već naprotiv prilika da dotrajali drvored zamenimo novim i obnavljanje će biti obavljeno u okviru rekonstrukcije ulice, izjavio je direktor Direkcije za izgradnju grada u Svrljigu ing.Ivan Božinović.

Radnici komunalnog preduzeća trenutno seku drvored sa desne strane ali po proceni komisije moraće da budu uklonjena i neka stara stabla sa leve strane kolovoza i zanovljena.

2 Komentara

  1. Pa gde im je taj obnovljeni drvored na desnoj strani trotoara prema staroj planini, koliko ja vidim sva drveca su posecena a ni za jedno nije ostavljeno mesto, a kamoli posadjeno. Strasno sta se radi u ovom nasem gradu. Da li ce neko odgovarati za ovo, naravno da nece, kao i uvek mrak ce pokriti sve, i sve tako dok ne odu svi iz ovog grada. Posle mozete ugasiti svetlo slobodno.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano