Search
Close this search box.
KO REAGUJE?
Broj pregleda

Ko teroriše i uništava ulice Svrljiga?

Podeli sa prijateljima:

Posle uništenih saobraćajnih znakova, polomljenih prozora, išaranih zidova, polomljena je i Halo govornica u ulici Vase Albanca, kod Tržnog centra.

Unistena-govornicaOvaj deo Svrljiga, od centra grada prema ITKa, sem što je poznat po velikom broju pasa lutalica, ali i po lošoj putnoj infrastrukturi, očigledno da će biti poznat i po mestu gde najčešće dolazi do nasilničkog ponašanja i uništavanja javnih površina.

govornica

Naime, sem što se u noći između srede i četvrtka, 19 – 20. juna, čula jaka vika i svađa, a potom i veliki prasak poput lomljavine, pretpostavlja se, pošto je u utorak bila čitava, da je tada uništena Halo govornica, na ulazu u Tržni centar. Pošto se na telefonu vide otisci cipele, predpostavlja se da je neko prvo pokušao da onesposobi aparat nasilničkim udarcima nogom, a onda, kada mu to očigledno nije pošlo za rukom, razvalio levo staklo govornice.

Da se te večeri nije samo to dogodilo dokazuju grafiti koji su osvanuli ujutru ali i polomljena stolica koju smo zatekli pored reke.

stolica

Inače na istom mestu, od ranije, polomljen je prozor advokatske radnje i isčupana ograda pored betonskih stepenica.

22

Pored mosta na Pravačkoj reci uništena su oba znaka koja upozoravaju vozače na suženje puta.

znak-svrljig

Da su incidenti i ispadi nepoznatih osoba ozbiljni dokazuje i činjenica da je oštećena i svetleća reklama Svrljiških novina, koja se nalazi ispred same redakcije ovog internet lista.

Povodom nemilih događaja ovom prilikom apelujemo nadležnima da što pre preduzmu određene mere zaštite u ovom delu grada.

A ko će odgovarati za ove postupke ostaje nam da vidimo.

12 Komentara

  1. Ovo stvarno vise nema smisla, sve sto se napravi ili sredi oni sve urnisu i uniste, pa kao na divlji zapad da smo, sta im je smetala ta “Halo” govornica?

  2. Naravno da sam protivnik tog banalnog ponasanja, ali takodje mi smeta i to nasta lici gore pomenuti trzni centar, kao i trotoari, (kojima se nemoze ici), i jedna od glavnih i najvecih ulica u Svrljigu. Kako bi majka s detetom u kolicima dosla do centra grada mora ici po ulici rizikujuci i detetov i svoj zivot, jer naravno trotoarom nemoze i zbog propalosti, (a u uzem centru se sradjuje jedan isti par puta za par godina), a i zbog nesavesnih gradjana koji se parkiraju i zauzimaju trotoare svim i svacim. Vlasnicima dragstora se dozvoljava da uz minimalnu nadoknadu na trotoare postave robu, tende pa cak i stolove i stolice, da se moze sedeti i piti pivo, pa neka pored takvih pripitih prodje devojka ili zena…
    Sramota

  3. Ko terorise? Pa, teroristi nisu sigurno, vec needukovani maloletnici jos manje obrazovanih roditelja koji gledaju farmu dok im alkoholisana deca lome okolinu i dvorista… i rade ostale cool stvari. Nema policije u okolini, nema video nadzora, okrecu se flasice sa smrdelom dzibrom, setaju osamuceni i pogodjeni dubokom turbo-folk lirikom, ranjena dvanaestogodisnja srca u gluvo doba, prosecan IQ je 75, sta treba ocekivati? Moderno civilizovano drustvo? Drustvo koje misli na druge i sebe? Drustvo koje ustaje zajedno kada je najteze? Drustvo koje se medjusobno pomaze i gleda u zajedicku buducnost? (NE)obrazovanje je jedan od najvecih problema, ali to se danas tesko menja, pogotovo kod nekog ko to i ne zeli, vec mu je lepo onako kako jeste. Zadovoljan je, pun sebe, da ima rakijica, leb i s’ leb, a drugi kako si oce, moz’ i da crkne, “gled’ si teb’ a za drugog te nemoj bude briga”. Tako prosecan Svrljizanin danas razmislja i edukuje svoju decu, misleci da se takve stvari jednog dana nece vratiti kao bumerang, pogadjajuci direktno u celo, ili u lokalnu halo govornicu. Da ne preterujem, ovo je generalni problem cele Srbije, pa i covecanstva danas, a sto se tice Svrljiga – heh, ovde vise ne pomazu ni Batman i Robin, a ni Iron Man, vlast i situacija su cista refleksija stanovnika… jadna manjina, zalim, iskreno zalim inteligentne i budne u Svrljigu. Laku noc.

    1. Ti tvoji nazovi zalni inteligentni i budni u Svrljigu i prave rusvaj, lomeci sve na sta naidju, bilo da je to park, trzni centar, penzionerski dom…

      1. Ne verujem, imamo preca posla od lomljenja tudjih stvari i stvari koje cine grad lepsim i funkcionalnijim, ali hvala na interesantnom razmisljanju i jos interesantnijem zakljucku.

    2. molim te samo da intelignciju ne spominjes kao bilo kakav faktor. Nedao bog da to rade ljudi koji su mentalno tupi kao po tvom misljenju. Bolje koristi rec “karakter”. Jel karakter je covekova sudbina po frojdu ako se ne varam.

      1. Mozemo da pominjemo Sigmunda Frojda, Karla Junga, moderne psihologe/psihijatre i teorije o licnosti do mile volje, u pitanju je prost vandalizam izazvan nedostatkom opste edukacije/brige za okolinu . Opet interesantna teorija da karakter nema direktne veze sa inteligencijom, jer inteligenciju ne definise samo jedan broj kao sto je IQ, niti se sudbina i karakter mogu odrediti i definisati po redovnim ili neredovnim odlascima u toalet, fiksacijama i posmatranjem koliko je ko opterecen genitalijama – po Frojdu i njegovim drevnim razmisljanjima. Moja psiha je daleko kompleksnija od puke fasciniranosti genitalijama i moj “pogon” nisu samo prosti zivotinjski instinkti. Nije nicija sudbina da unistava, svako ima mogucnost izbora, bio “tup” ili “pametan”, a ja se izvinjavam, jer me izliv negativnih emocija naterao da nekog nazovem “tupim” i “glupim”, apsolutno nemam prava na to, zao mi je svega.

  4. Nije mi jasno sta radi policija,zar je moguce da su radili samo kada su imali foto aparat da slikaju pogresno parkiranje.PONASANJE I KULTURA SVRLJIGA NA DOTAKLA DNO DNA!!!!

  5. Policija mora da se popravi po tom pitanju. Ali ovaj vandalizam nije samo problem policije nego i nas samih. Zasto smo tako vaspitali decu, zasto o njima ne povedemo racuna, gde idu , sta rade, kako se ponasaju. Normalno ovaj problem nije od skora, dugo vremena je vec prisutan, a jos duze vremena ce mu trebati da se iskoreni.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano