Search
Close this search box.
''SVRLJIG 2014''
Broj pregleda

VI Sabor lovaca u Svrljigu

Podeli sa prijateljima:

U nedelju, 23. februara, u velikoj sali svrljiškog sela Izvor održan je VI Sabor lovaca ”Svrljig 2014”.

6-Sabor-lovaca

Hajkom na obroncima svrljiških planina otpočelo je obeležavanje VI Sabora lovaca u Svrljigu.  Lovačko udruženje “dr Milenko Hadžić“  je šesnaesto osnovano udruženje u Srbiji, što je odraz naprednosti predaka ovdašnjih lovaca još iz tog perioda.

U toku podneva, posle hajke, organizovano je okupljanje lovaca koje je bazirano isključivo na druženju bez oružja. Svečano obeležavanje šestog Sabora pod nazivom ”Svrljig 2014’’ i godišnjice postojanja svrljiškog Udruženja održano je u svrljiškom Izvoru.

Lovci-svrljig

Pored velikog broja lovaca i predstavnika udruženja lovaca iz cele Srbije, šestom Saboru lovaca pod nazivom ”Svrljig 2014” u Svrljigu prisustvovali su novoizabrani predsednik Lovačkog saveza Srbije Dragan Šormaz i predsednik opštine Svrljig i kandidat za narodnog poslanika Milija Miletić.

Dragan-Sormaz

Prisutne lovce, uz čuvenu lovačku poruku dobar pogled, pozdravio je predsednik Udruženja lovaca ”dr Milenko Hadžić” iz Svrljiga Zlatimir Rašić, zamenik predsednika skupštine Lovačkog saveza Srbije.

Prisutne je pozdravio i predsednik Saveta MZ Dragan Jovanović iz sela Izvor.

Obraćajući se prisutnima predsednik opštine Svrljig Milija Miletić istakao je značaj lovstva i lovačkog udruženja u Svrljigu.

Saboru u Svrljigu prisustvovalo je više od 400 lovaca.

Jedan komentar

  1. Kada je ovakva sila lovaca mogla da se okupi u sali sela Izvor, kako da se odraz njihove moći ne vidi u stalnom povećanju prihoda od lovnog turizma, na teritoriji opštine Svrljig. Gledajući na ljudske i materijalne kapacitete Lovačkog udruženja i na te iste kapacitete Centra za turizam, kulturu i sport dolazi se do osnova zaključka da se te dve grupe ljudi ne nalaze u dobroj komunikaciji, kako mendjusobno tako i sa predstavnicima opštine Svrljig kada se od lovnog turizma ne ostvaruje veliki dinarski i devizni prihod kako kod turističkih poslanika u Svrljigu i okolnim selima, tako i u Centru od turističkih taksi. Sve to je tako a niko da se od svih pomenutih strana ne zapita a kako da te lovce pokrenemo ka izradi smeštajnih kapaciteta, pa da mogu ugostiti lovne turiste, ali i turiste po osnovu dolaska na Belmužijadu, Janijadu, Vodovdanski fudbalski turnir i još mnogo drugih manifestacija na ovoj teritoriji. Šta ovde ne valja, šta ovde fali da se ne slivaju bujice dinara i deviza od lovnog turizma???.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano