Search
Close this search box.
OO DS Svrljig
Broj pregleda

Poverenik: Posle izbora jača veza sa centralom

Podeli sa prijateljima:

Danas, 23. februara, održana je prva konferencija novog povereništva Demokratske stranke u Svrljigu.  

DS-Svrljig---poverenistvo

Po rečima poverenika opštinskog odbora Demokratske stranke u Svrljigu, Živojina Stankovića, njegov zadatak je da izvrši kompletnu reviziju članstva kako bi se stvorili uslovi za postavljanje, odnosno izbor novog rukuovodstva opštinskog odbora u Svrljigu.

Stanković je istakao da ovdašnji DS nije imao dovoljno podrške centrale do sada ali da će se ta slika u narednom periodu promeniti sa novim rukovodstvom.

Na konferenciji je rečeno da u Svrljigu vlada medijski mrak poput onog devedesetih godina i da je Stanković o tome obavešten od strane svojih stranačkih kolega iz Svrljiga.

Takođe, što se tiče novih izbora u svrljiškom DS-u rečeno je da će oni biti tek kada 50 odsto od ukupnog broja članova plati članarinu, za sada to je učinilo 30 odsto članova.

Na kraju, rečeno je da jedino neće biti promena u odborničkoj grupi DS u Svrljigu.

37 Komentara

  1. Demokrate su dosle do dna. No, mene interesuje, sta traze ova dvojica ovde? Sta izigravaju. Videnovicev otac je bio jedan od predhodnih predsednika opstina i nista, bas nista, znacajno nije doprineo za Svrljig. Koliko znam, samo su se na konto toga lepo zaposlili i udomili. Bilo bi nebitno da su samo oni, no, vec i ovaj Djordjevic, koji radi u poreskoj upravi u Svrljigu, na kontu demokratske stranke naravno. Smatram da je svaka izrecena rec ovog u sredini jednostavno laz. Ne mogu verovati onima koji su Srbiju doveli do ivice propasti.
    Postovane gospodo demokrate od mene i moje porodice glas nikada!
    Pozdrav

  2. Djordevic Milos je poznat generacijama Svrljizana kao radnik u Koji je dobijen kao donacija , znaju generacije Svrljizna rodjene od 1984 do 1991, koje su taj Internet centar posecivale. On je donaciju dobro NAPLACIVAO, tj koriscenje interneta, kupio sebi AUTO isao na LETOVANJA.
    Da li bi opet nesto tako uradio da dodje na vlast 🙂 ?? sta mislite?

    1. Brate, sve to ako znas prijavi mupu,a ovde se predstavi. Neprijavljivanje krivicnog dela je krivicno delo, a ovde se predstavi imenom i prezimenom da mogu drugaru da kazem da te tuzi lepo za klevetu!
      Ja ga znam kao porodičnog coveka koji ima dete, zavrsio faks i osnovao kancelariju za mlade. Videnović je isto porodičan covek, sumarski inženjer ima dva sina i bio zajedno sa djordjevicem vodja otpora u Svrljigu. Nemojte da pišete gluposti samo zato sto vam je chumela nesto, nema smisla znamo se svi ovde ko je ko. Sto ne pišete kako je chumela balon salu plato duplo nego sto kosta

      1. Milija nije skolovan al je za ove sto si pomenu ljudina i glupo je da postenog coveka poredis sa ovim bitangama sto su preko stranke zavrsili skolu i dobili posao.Srecan je Cumela sto ima ovakve sarlatane za opoziciju!Seljacka stranka ce na sledecim izborima da ima 20 odbornika a zuti ni cenzus nece da predju jer svi imaju losu biografiju!

  3. Dok su u Ds-u Milos,Tikomirov sin (Oliver Dulic),Natasa ,Rade i njemu slicni od ovog zutog preduzeca nema nista!Hvala bogu i Miliji sto nas je spasio od ovih interesnih grupa!Ovo su sve sami neradnici i takvi nikad nece dobiti moj glas a naravno i moje porodice!Ovaj cvikeras ce da pobegne glavom bez obzira kad vidi s cim raspolaze a sumnjam da je i on neki kadar!?To je Djilasov potrcko!

  4. Veoma mi je drago da Svrljižani pamte kako nas je mladi demokratski podmladak sve zajedno krao u Teledomu čija je svrha postojanja bila da mlade Svrljižane uči da koriste kompjutere. Braća Đorđeviću su od toga napravili igraonicu i lepo se obogatili. To nije kleveta to je živa istina na koju sam već i ranije ukazivao i iza koje stojim imenom i prezimenom Damnjan Damnjanović.

    1. Svaka cast komso!Svrljizani su se opametili i vise neveruju lazima zutih.Demokrate su proslost i hvala bogu da je to tako!Milija je za njih
      par excellence:)!

    2. Ma da ne mrzis kojim slučajem djordjeta zato sto te je isterao sa žurke kada si konzumirao ” zelenu travu doma svog” pa ga sad opanjkavas kao veleposlenik chumelin u sloveniji- vozac utovarivaca u supermarketu? Jadno

    3. Slažem se sa Damjanom, od javnog dobra su ovi iz Teledoma napravili privatno, a to šta čovek radi u Sloveniji je njegova lična stvar. Treba hrabrosti da se ode u inostranstvo i počne novi živor, za razliku od onih koji nikad nisu izašli iz našeg sela. Ovde se ne govori o ličnim postignućima gore pomenutih ljudi, već o tome šta su oni učinili za zajednicu i na koju način. Nije ni čudo što se za 10 godina stanovništvo Svrljiga smanjilo za 20% procenata, tj.do 2050 Svrljig neće ni postojati.

      1. Drugari, malo ste u krivu. Radila sam tamo sa jos jednom devojkom vise od dve godine. To nikad nije bilo javno dobro, vec dobro osmišljen projekat udruzenja gradjana, kao sto su dobro osmislili i božićni festival, dečji festival, prvu rolerijadu, kancelariju za mlade, košarkaški turnir . Neke od ovih stvari su ljudi nasledili gotovo osmišljene pa se i danas svake godine organizuju. Najteze je uspeti u svom mestu, to ste uvredljivim kom dokazali. U gradu u kome ja zivim nije tako. Zato Svrljig i propada, jer vi podržavate pogrešne ljude tj. nepismene!

  5. Stetocine iz demokratske uopste vam nije ovo trebalo jer je medijski mrak bolji po vas. Mozda bi smo brze zaboravili sta ste radili u minulom periodu. Poskidajte ih sa funkcija i radnih mesta jer su dosli nezakonoito i ne samo to jer im je i to malo pa se sada guraju opet.

    1. Stvarno je veliki medijski mrak…. Sazivaju kao konferencije za novinare, jednom nedeljno i jos uvek su u mraku a nikako da obaveste i siru i uzu javnost mnoge stvari koje svrljizane zanimaju. Kao na pr. kako je mali gargamel dosao do posla u poreskoj, ko im je prepisao (deda verovatno) taj teledom koji i dan danas uzurpiraju u svoje privatne svrhe, kako su vrhunski strucnjaci dobili posao u sumskoj sekciji i u penzionerskom, ko je, kako i zasto natovario vomoprom svrljizanima na grbacu (ko je pokupio kajmak i to neka iznesu na videlo da ne budemo u mraku vec jednu deceniju), kako se dolazilo do posla bodigarda u sudu… Drzite nas zaista u mraku i to vise od jedne decenije.

      1. Druže Mladenovicu, nije lepo sa tvoje strane da blatis ljude kod kojih si se edukovao. Pričica mi je rekla da je ovo tvoj nick. Ajde lepo sedi pa razmisli sta ces da radiš kad ti sefa posalju na robiju zbog kradji.

        1. Losa ti je pricica sta drugo da ti kazem… Sto se babi snilo… A ima i drugo *zbog kradji*, proveri mislim da gramaticki nije ispravno, a mozda mi je pogresno ukazala pticica…

      2. Kako je npr. cuvena svrljiska medijska zvezda dosla do posla u Kulturnom centru? Ona je vrhunski strucnjak u svojoj oblasti pretpostavljam? Ko je, kako i zasto izgradio balon salu u Svrljigu koja kosta ko Beogradska arena? Ko je, kako i zasto zaposljavao kadrove USS-a u Domu Zdravlja i Opstini?
        Zato, Seljaci tisina

        1. U tom kulturnom centru postoji i supruga jednog vaseg istaknutog clana, kako li je ona dobila posao i kada??!!? Pitaj Vericu Kalanovic ona je otvorila tu istu balon salu (inace proveravane su vase tvrdnje o prevelikoj ceni i nista!!!!!!!!!!) !!!!!!!!!! U domu zdravlja i opstini niko nije od vasih ranije zaposlen, nije nego!!!!! Pravila igre ste vi postavili a kada neko po tim istim pravilima i arsinima postupa, onda je on los a vi previse dobri da vam to smeta!!!!!!!!!!

          1. Pa supruga tok istaknutog clana je rodjaka od Milije, zato je niko i ne dira. To si pametnjakovicu propustio da kazes. Znas za druge da pises a za sebe i tvoje cutis ko…

          2. Bobi
            Pa… Pa… Kako je samo mocan taj Milija, strah i trepet, zbog njega se ne dira ni ovaj ni onaj, kako mocan lik… Nije nego.
            Pravila igre ste vi postavili a kada neko po tim istim pravilima i arsinima postupa, onda je on los a vi previse dobri da vam to smeta!!!!!!!!!!

    1. Draga gospodjo ili gospodjice,
      najlakse je komentarisati druge sta su i gde bili, bez argumenata. Bez tendencija da budem bilo ciji advokat, reci cu nesto o mojoj drugarici Natasi. Poznajem je odlicno i znam da je pre DS bila kod Karica samo zbog BK TV, sto se tice poslova, radila je na svim svrljiskim medijima- to je tacno. Mozda je to problem za neke koji zive ovde od rodjenja ali nisu presli dalje od Gramade.I nisu naucili da se bore, jer imaju iza sebe roditelje, rodbinu itd koja radi za njih. I onda je takvima cudno kada se neko bori za sebe i svoju porodicu. i jedna stvar veoma bitna koju neki nikako da nauce: ne treba mrzeti ljude zato sto su u drugoj partiji, mrznja je losa samo za one koji mrze!

      1. Srecko sta bre bulaznis kakva BK televizija!?Bk televizija je bila medju najacima u Srbiji i tu nisu mogli da rade samozvani novinari sa srednjom skolom kao sto je Natasa i ostali potrcci Milijini.Ona je bila kod Karica u stranku dok je imalo para a kad vise nije imala koristi onda je presla u Ds da i na tu stranku stavi tacku!E kad bi sad presla i kod Milije u Seljacku stranku da i on propadne ali mnogo se iskompromitovala pa je niko nece.

  6. Svaka stranka zapošljava svoje ljude. Nikad se neće desiti da stranka koja je na vlasti ne zaposli neke svoje pripadnike. Problem je u tome što svaka stranka zapošljava 100% svojih kadrova, nek se ograniči makar na 50, 60%, da se nađe neka razumna mera. Svi oni i kradu, ali ako ne mogu da ne kradu onda neka barem kraduckaju i daju nešto i narodu.

  7. Od 26 ili 27 komentara nijedan nije bio pozitivan sto je dobar pokazatelj da Demokratsku stranku niko organski nepodnosi jer su rak rana Svrljiga.Drago mi je da su gradjani shvatili ko je ko i ko radi za interes svih a ko za svoj licni interes.Ovi zuti su samo radili za sebe i zato su na marginama politicke scene u Svrljigu!U vreme kad su oni bili na vlast malterisali su stepenic pored mosta,napravili su spomenik Sajtaru i podelili pare od afere VOMAPROM.Za 2 mandata koliko su bili bas su dosta uradeli pa im od srca i duse zelim da se nose u tri lepe p.m i da se pokriju usima kad su nesposobni.

    1. Ovaj Mile je izgleda najpametniji od svih Chumelinih kad je njegov mentalni sklop uspeo da napravi ovoliku kombinaciju netačnih slova u cak nekoliko prosto proširenih recenica, tako da predlažem njega za predsednika opstine posto izgleda zna i sve padeze ! Uz to, a nikako manje vazno, verovatno zna da muze krave, da sakuplja seno, ore, kosi, priprema belmuz, a omiljena aktivnost mu je loncima je tokom vrelih avgustovskih noci nakon odigranih pet, sest Rumenki na Belmuzijadi. Uzdam se u poštenje moderatora da ce objaviti komentar posto je nick Mile izmišljen , kao i gorepomenuti lik jer takvog superheroja jedino veceras od 21 mozemo videti na b televiziji, nigde drugde

      1. “omiljena aktivnost mu je loncima je tokom vrelih” citat…
        “njegov mentalni sklop uspeo da napravi ovoliku kombinaciju netačnih slova u cak nekoliko prosto proširenih recenica” citat…”posto izgleda zna i sve padeze” citat…
        More pismen si samo tako… E, kakvi sve sebi daju za pravo da pametuju… Covek vredi koliko jezika govori i koliko poslova zna da radi. Sto ti mislis da je sramota neki od poslova koje si pobrojao??!? Sto si ti kao vise ljudsko bice ako te poslove ne znas (pre bi bilo da si pobegao iz svog sela i da ne zelis) da radis???

      2. Od Demokrata su svi pametniji!Zuti shvatite da vas svi mrze i preziru jer ste skolovani a nesposobni tako da vam ta skola i diploma mogu posluziti da si obrisete d**e!Milija je najbolji od svih dosad sto smo imali hteli vi to da prihvatite ili ne!

  8. Još mi svi treba da učimo šta je to demokratija, vlast, odgovornost, ozbiljnost, kako se vodi sopstveni život, pa porodica i domaćinstvo i opština pa tek onda država. Mnogo koričke treba još da izedemo.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano

„IZ NAŠE OPŠTINE BIĆE ODNETO 9.000.000,00“