Search
Close this search box.
Broj pregleda

Pomoć Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede

Podeli sa prijateljima:

Intenzivni pregovori u Ministarstvima Republike Srbije se nastavljaju. Delegacija opštine Svrljig, predvođena predsednikom Miletićem, danas je boravila u Ministarstvu poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede.

U Ministarstvu Poljoprivrede

Naime, opština Svrljig je od Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede zatražila konkretnu pomoć u vidu subvencija i uvećanja sredstava za nabavku i jačanje stočnog fonda. Po rečima predsednika opštine, Milije Miletića, ‚‚uslov za kreiranje dohotka i zaposlenosti se nalazi u intenziviranju govedarske proizvodnje a samim tim i unapređenju konkurentnosti tradicionalnih proizvoda od mesa i mleka‚.

U proteklom periodu iz budžeta opštine odvajana su znatno velika sredstva za subvencionisanje i razvoj poljoprivrede. Nakon rebalansa budžeta, poljoprivredi će biti namenjeno znatno više sredstava, a po uveravanju Premijera Srbije Ivice Dačića, kome je Ujedinjena seljačka stranka na izborima u 6.maja dala apsolutnu podršku,  budžet poljoprivrede u našoj opštini biće dupliran, naglasio je predsednik Miletić.

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, Danilo Golubović, istakao je da svakako postoji šansa da ovo ministarstvo obezbedi više sredstava za nabavku i jačanje stočnih kapaciteta. Predloženo je da se pomoć usmeri i na proizvođače mlečnih proizvoda, lekovitog bilja ali i na razvoju seoskog turizma.

– Učinićemo sve kako bi smo pomogli i poboljšali uslove života građanima Svrljiga, naglasio je Golubović.

Ovim se stvаrаju preduslovi zа smаnjenje depopulаcije rurаlnih područjа i uvećаnje prihodа uz potencijаlne dodаtne izvore kroz povezivanje sа drugim sektorimа kаo što su seoski turizаm, domаćа rаdinost, ugostiteljstvo i slično.

Na kraju je zaključeno da što pre treba učvrstiti veze između opštine Svrljig, budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede i Ministarstva poljoprivrede, kako bi se u što kraćem roku došlo do pozitivnih i konkretnih rezultata.

 

NAJNOVIJE NA PORTALU

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano