Search
Close this search box.
Broj pregleda

Posao za Svrljižane, izgradnja mostova i ulice Vase Albanca

Podeli sa prijateljima:

U utorak 21.avgusta predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, sastao se sa Ministrom saobraćaja u Vladi Republike Srbije, Milutinom Mrkonjićem, i generalnim direktorom železnice Srbije, Milovanom Markovićem. 

Milutin Mrkonjic i Milija Miletic

Proširenje pogona mašinske industrije a potom i izrada elemenata za potrebe Železnice Srbije bila je glavna tema jučerašnjeg susreta predstavnika svrljiške opštine i ministara u Vladi Republike Srbije. Pored toga predata je kompletna dokumentacija za izgradnju mosta na reci Timok u ulici Riste Vujoševića i rekonstrukciju mosta, asfaltiranje puta i izgradnju trotoara u ulici Vase Albanca. Na sastanku je predloženo da Ministarstvo saobraćaja pomogne u sanaciji regionalnih puteva koji su pod ingerencijom opštine Svrljig.

Most će biti izgrađen u ulici Riste Vujoševića u neposrednoj blizini elektro distribucije u Svrljigu.  Uporedo sa ovim projektom danas je predata kompletirana dokumentacija za izgradnju mosta u ulici Vase Albanca. Naime, radiće se na proširenju mosta kod tržnog centra, rekonstruisaće se trotoari i renovirati ulica Vase Albanca do izlaza iz Svrljiga u pravcu prema turističkoj destinaciji Babin zub.

Sastanak u ministarstvu saobracaja

Od ministra Mrkonjića smo dobili čvrsta uverenja za izgradnju mostova i puteva u Svrljigu. Najpre ćemo izgraditi most kod Elektro distribucije, a zatim će se graditi put prema turističkoj destinaciji Babin zub uz obaveznu rekonstrukciju pešačkih staza i mosta u ulici Vase Albanca , naglasio je predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić

Takođe opština Svrljig nije štedila reči pa je odmah podnela i zahtev za obezbeđivanje sredstava za sanaciju saobraćajnice od Svrljiga do Popšice, koja je u veoma lošem stanju.  Radi se o putnom pravcu oznake R244 koji je u predhodnom periodu bio pod ingerencijom puteva Srbije i  tretiran kao državni put trećeg reda.

MIN DIV

Nadam se da ćemo ubrzo ući u fazu izrade i rekonstrukcije kolovoza od Svrljiga prema Gojmanovcu, Galibabincu i Popšici, rekao je Miletić.

Pored infrastrukturnih poduhvata dosta je bilo reči o budućem upošljavanju Svrljižana, po svemu sudeći u novim pogonima MIN DIV-a.

Mašinska industrija bi trebalo da u narednom periodu aktivno učestvuje na tenderima za izradu potrebnih elemenata Železnice Srbije. Ukoliko dođe do pozitivnih rezultata uslediće i proširenje delatnosti i upošljavanje većeg broja radnika koji će biti iz Svrljig.

Sastanku je pored predsednika Miletića prisustvovo i direktor MIN DIV-a gospodin Ivan Puletić sa svojim najbližim saradnicima.

2 Komentara

  1. Milija, Milutin, Milovan…. sve na milos i rados. Babin zub je ključna reč za radove na ulici Vase Albanca, a ne pešaci koji se godinama kreću kolovozom. Nadam se da će ulicu izravnati tako da više neće biti “jezera” posle svake kiše.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

Bravo

Košarkaški klub Svrljig obezbedio ulazak u viši rang takmičenja

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano