Search
Close this search box.
Lokalni izbori 2020
Broj pregleda

U Svrljigu lista ,,Aleksandar Vučić – Za našu decu.” ubedljivo pobedila

Podeli sa prijateljima:

Lista ,,Aleksandar Vučić – Za našu decu.” osvojila je nešto malo više od 67% glasova na lokalu. 

Glasanje, foto: M.M.
Glasanje, foto: M.M.

Inače, vredno je istaći da je od ukupnog broja upisanih 10.940 birača na lokalne izbore u Svrljigu izašlo nešto malo više od 6.300 birača.

U lokalni parlament ulaze još GG ,,Pokret za spas Svrljiga” i Socijalistička partija Srbija, dok su ispod cenzusa od 3% Srpska radikalna stranka, Pokret METLA 2020, Jedinstvena Srbija i Srpska Desnica.

Konačni rezultati biće objavljeni sutra ujutru, a prva sednica Skupštine opštine Svrljig očekuje se kroz par dana, kada će se konstituisati SO Svrljig i izabrati lokalno rukovodstvo.

biracko mesto

Za prvog čoveka opštine biće izabran Miroslav Marković, predsednički kandidat liste ,,Aleksandar Vučić – Za našu decu.” koju čine pristalice SNS-a i USS-a.


LOKALNI IZBORI U SVRLJIGU 2016-TE: 

1. USS-SNS /ukupno glasova – 4.811 – 65,15% – 20 odbornika
2.SPS-NS-NSS /ukupno glasova – 858 – 11,62% – 3 odbornika
3. DS-DSS-DVERI /
ukupno glasova – 475 – 6,43% – 2 odbornika
4. Jedinstvena Srbija /
ukupno glasova – 456 – 6,18% – 1 odbornik
5. SRS /
ukupno glasova – 389 – 5,27% – 1 odbornik
6. Zelena strana /ukupno glasova – 112 – 1,52% – bez odbornika

2 Komentara

  1. Na rezultate izbora uticala je politika laznog opozicionara Djilasa i njegovih podrzavalaca,kao i svih ostalih koji su insistirali na neizlasku na izbore.Tako ponovo imamo losu varijantu jednopartijske vladavine.Takodje je na rezultate na svim nivoima uticala losa ponuda biracima,koji nisu imali prilike da biraju izmedju dva dobra,vec…..Iako sam ocekivao ove rezultate,malo me iznenadjuje fantastican rezultat svrljiske grupe gradjana i toliki pad socijalista.Sve to je ipak realno,jer je manji deo naroda shvatio da je Svrljig ostao bez ikakvih mogucnosti za normalan zivot.Nadam se samo da ce seljacka stranka sa novim predsednikom opstine poceti da na daleko bolji nacin upravlja opstinom i da ce novostvorena opozicija opravdati broj dobijenih glasova konstruktivnim delovanjem u interesu svih Svrljizana. Malo cu se osvrnuti i na pandemiju korone,maksimalno iskoriscenu od strane Vucica,koji je ostvario san iz detinjstva o moci.Bolest je zaista postojala,a intenzitet epidemije nije opao,vec ona i dalje traje.To ukazuje na dve stvari,da su nasilnicke mere bile nepotrebne,jer se i bez tih mera situacija ne pogorsava,kao i da je po Vucicu i njemu naklonjenoj takozvanoj struci,navodni prestanak opasnosti bio potreban da bi se na ovaj nacin organizovali izbori. Verovatno cu ponovo preko ovog portala poceti da se obracam javnosti kao nekada i isticati sve ono sto u ovoj optini nije u redu.Jos da dodam da sam za republicke izbore iz revolta glasao za Muamera Zukorlica,uvidevsi da se u Srbiji za sada nista ne moze promeniti.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano