Search
Close this search box.
Za svaku pohvalu
Broj pregleda

Svrljiški maratonac na 30. mestu

Podeli sa prijateljima:

Radivojević Siniša, poljoprivrednik iz sela Guševac kod Svrljiga, osvojio je značajno 30. mesto na polumaratonu 21. aprila u Beogradu. 

27

Među 1854 takmičara koji su iz svih delova zemlje, evrope i sveta došli da trče na popularnom Beogradskom maratonu, dvadesetosmogodišnji poljoprivrednik iz Svrljiga, Siniša Radivojević osvojio je značajno 30. mesto. Naime, on je za 1:25:54 minuta pretrčao 21 kilometar, dok je pobednik polumaratona bio u prednosti za 17 minuta.

1255

Veoma mi je drago što sam trčao i predstavljao opštinu Svrljig na ovogodišnjem maratonu. To ću činiti i narednih godina, rekao je Radivojević posle maratona.

Siniša se na maraton prijavio samovoljno, bez kluba i sportskog pokrovitelja. Jedini sponzori su mu bili Opština Svrljig koja mu je obezbedila trenerke sa grbom i Centar za turizam, kulturu i sport od kojeg je dobio čarape i namenske patike za trčanje.

112

Prošle godine na maratonu trku je završio 261 maratonac, a Siniša je zauzeo 51. mesto.

Inače Radivojević rekreativno u slobodno vreme trči po šumi i radi poljoprivredne poslove. Ranije je trenirao fudbal ali se u njemu nije pronašao, već je izabrao trčanje bez lopte.

Maraton je otvorio Frederik Karlton Luis, poznatiji kao Karl Luis, najbolji atletičar XX veka, a svakako najharizmatičniji podanik „kraljice sportova”. Pre početka Maratona govorili su i Premijer Srbije Ivica Dačić, šef delegacije EU u Beogradu Vensan Dežer i predsednik Maratona Aleksandar Saša Đorđević.

4 Komentara

  1. Све честитке Радивојевићу на одличном резултату на БГ маратону, а што се говора пре почетка маратона тиче нису само говорили горе наведени већ и приппадници покрета ДВЕРИ са зграде преко пута. Зато мало болје информишите народ у Сврлјигу.

    1. Stvarno bre niste zahvalni (pojedinci) pa treba da te je sram barabo jedna. Umesto da podrzis ovog momka koji nema dan treninga ti penavis da je trideseti… Glupane glupi.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

Sport

ZONA CENTAR: Poraz Svrljiga u Batušincu

Nastavlja se...

Novi problemi sa tužbama za građane i Opštinu

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano