Za svaku pohvalu

Svrljiški maratonac na 30. mestu

Ukupan broj pregleda:

Radivojević Siniša, poljoprivrednik iz sela Guševac kod Svrljiga, osvojio je značajno 30. mesto na polumaratonu 21. aprila u Beogradu. 

27

Među 1854 takmičara koji su iz svih delova zemlje, evrope i sveta došli da trče na popularnom Beogradskom maratonu, dvadesetosmogodišnji poljoprivrednik iz Svrljiga, Siniša Radivojević osvojio je značajno 30. mesto. Naime, on je za 1:25:54 minuta pretrčao 21 kilometar, dok je pobednik polumaratona bio u prednosti za 17 minuta.

1255

Veoma mi je drago što sam trčao i predstavljao opštinu Svrljig na ovogodišnjem maratonu. To ću činiti i narednih godina, rekao je Radivojević posle maratona.

Siniša se na maraton prijavio samovoljno, bez kluba i sportskog pokrovitelja. Jedini sponzori su mu bili Opština Svrljig koja mu je obezbedila trenerke sa grbom i Centar za turizam, kulturu i sport od kojeg je dobio čarape i namenske patike za trčanje.

112

Prošle godine na maratonu trku je završio 261 maratonac, a Siniša je zauzeo 51. mesto.

Inače Radivojević rekreativno u slobodno vreme trči po šumi i radi poljoprivredne poslove. Ranije je trenirao fudbal ali se u njemu nije pronašao, već je izabrao trčanje bez lopte.

Maraton je otvorio Frederik Karlton Luis, poznatiji kao Karl Luis, najbolji atletičar XX veka, a svakako najharizmatičniji podanik „kraljice sportova”. Pre početka Maratona govorili su i Premijer Srbije Ivica Dačić, šef delegacije EU u Beogradu Vensan Dežer i predsednik Maratona Aleksandar Saša Đorđević.

Povezano

5 Komentari

  • Sve čestitke Radivojeviću na odličnom rezultatu na BG maratonu, a što se govora pre početka maratona tiče nisu samo govorili gore navedeni već i prippadnici pokreta DVERI sa zgrade preko puta. Zato malo bolje informišite narod u Svrljigu.

  • To je toliko bitno da se kaze u lokalnim vestima.. Ma strava si

  • od 30 takmicara je stvarno uspeh da bude 30-ti.

    • Stvarno bre niste zahvalni (pojedinci) pa treba da te je sram barabo jedna. Umesto da podrzis ovog momka koji nema dan treninga ti penavis da je trideseti… Glupane glupi.

  • […] Siniša Radivojević (34) je rodom iz Guševca kod Svrljiga, a talenat za ovim sportom pokazao je 2013. kada je učestvovao na maraotnu u Beogradu i osvojio 30. mesto. Tada se Siniša za učešće u trci prijavio samovoljno, bez kluba i sportskog pokrovitelja. Jedini sponzori su mu tada bili Opština Svrljig, koja mu je obezbedila trenerke sa grbom i Centar z… […]

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *