Search
Close this search box.
NIJE REGULISANO?!
Broj pregleda

Parkira ko kako i gde stigne

Podeli sa prijateljima:

Znak za zabranjeno parkiranje nisu nikakva prepreka za neke vozače, a široki trotoari u novoizgrađenim i adaptiranim ulicama idealni su za parkiranje mnogobrojnih automobila, traktora i drugih vozila.

Parkiranje kod Doma zdravlja, foto: I.M.
Parkiranje kod Doma zdravlja, foto: I.M.

Najveći broj fotografija i primedbi koje su stigle na adresu naše redakcije, usmeren je ka parkiranju ispred svrljiškog Doma zdravlja.

Novoizgrađene trotoare u Hadžićevoj ulici zauzela su vozila, pa pešaci za šetnju koriste ulicu. U ovom delu Svrljiga parkira ko kako i gde stigne, bez obzira na smer ili upozorenje o zabreni parkiranja. Zona nema, a ni javnog parkirališta. Čak ni jedno mesto za parking nije propisno obeleženo.

Ovaj problem nije od juče. Naime, ‚‚Svrljiške novine” pisale su i decembra 2015. godine o ovom problemu, koji niko od nadležnih do današnjeg dana nije uspeo da reši.

Kada je reč o parkiranju, veliki problemi stvaraju se i u Radetovoj ulici – duž cele ulice koja je „žila kucavica“ u ovom delu Svrljiga, gde često već u podne ni igla nema gde da padne. Mnogobrojni parkirani automobili, počev od mosta na reci Svrljiški Timok, pa sve do pružnog prelaza, „rešeto“ su kroz koje svakodnevno provlači veliki broj automobila koji koriste ovu saobraćajnicu i na stotine pešaka koji idu ovom trasom.

I o ovom problemu ‚‚Svrljiške novine” su u prethodnom periodu pisale.

Da li će nadležni preduzeti određene mere, postavljanjem saobraćajnih znakova i regulisanjem parkiranja, ostaje nam da vidimo.

2 Komentara

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vrbica

Obeležavamo Lazarevu subotu

Politika

Završena rasprava poslanika o izmenama Zakona o lokalnim izborima, glasanje zakazano za sutra

Radno proleće

Završeno asfaltiranje dela ulice 13. oktobra u Svrljigu

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano