Search
Close this search box.
U ORGANIZACIJI SELA
Broj pregleda

Manifestacija u Perišu ”Ne zaboravi svoje ognjište”

Podeli sa prijateljima:

Na mestu Ostrc, u Perišu, danas je po drugi put održana manifestacija ”Ne zaboravi svoje ognjište” koja okuplja žitelje ovog ali i ostalih okolnih sela.

Ne-zaboravi-ognjiste-slika

Danas je na mestu Ostrc, koje je smešteno između planina u netaknutoj prirodi svrlljiške opštine, priređen prigodan kulturno-zabavni i muzički program u okviru manifestacije ”Ne zaboravi svoje ognjište”, koja se organizuje prvog dana posle Uskrsa, kada se nose litije u ovom selu. U zabavnom programu smenjivali su se igrači, svirači, pevači i recitatori. Publici su se predstavili članovi KUD ”Svrljig” predvođeni koreografom Duškom Živanovićem, sa igrama iz svrljiškog ali i iz ostalih krajeva Srbije, gajdar iz Lozana Miodrag Simić, pisac Vujadin Radonjić koji je čitao odlomke iz svoje knjige ”Periš u pesmi” i mnogi drugi.

Dusko-i-Mija

U ime opštine Svrljig prisutnima se obratila predsednica opštine Jelena Trifunović.

Jelena-Trifunovic predsednik-opstine

Ona je pozvala sve predstavnike mesnih zajednica da se prijave i da za vreme ”Belmužijade”, kada u Svrljig dođe preko 50.000 ljudi, prezentuju i prikažu potencijale svojih sela na štandovima.

Ove godine imamo u planu da svaka mesna zajednica ima svoj štand na Belmužijadi kako bi na taj način svetu pokazali da imamo najlepšu okolinu, najbolja jela i jedinstvene turističke potencijale, naglasila je Trifunovićeva.

Narodni-poslanik-Milija-Miletic

Žitelje je pozdravio i slavu im čestitao i Narodni poslanik Milija Miletić.

Bez obzira što više ne vršim funkciju predsednika Opštine, uvek ću biti uz moje Svrljižane i žitelje svih svrljiška sela. Trudiću se da što više doprinesem Svrljig i da na taj način izađemo iz reda nerazvijenih opština, naglasio je Miletić pozdravljajući prisutne.

Zahvalnice

Na kraju, predsednici opštine Jeleni Trifunović i narodnom poslaniku Miliji Miletiću priznanja za negovanje tradicije, očuvanje i promociju sela uručio je predsednik saveta MZ Periš Slavomir Stojković.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano