Search
Close this search box.
ŠKOLA
Broj pregleda

Srednja škola ‚‚Dušan Trivunac Dragoš” dobija novi izgled

Podeli sa prijateljima:

U sredu, 18. januara, opštinu Svrljig posetili su predstavnici Američke ambasade u Beogradu kako bi razgovarali o realizaciji novog projekta, a koji se tiče unapređenja energetske efikasnosti i rekonstrukcije S.S.Š. ‚‚Dušan Trivunac Dragoš” u Svrljigu.

Saradnja sa predstavnicima Americke ambasade

Konkretno, reč je o projektu kojim je predviđena zamena starih i dotrajalih prozora, postavljanje adekvatne izolacije i uređenje spoljne fasade, rekonstrukciju krova i toaleta, kao i izgradnju svlačionica u okviru fiskulturne sale.

Ivan Tasić, predstavnik Američke ambasade, kaže da je zadovoljan stanjem objekta Škole i dodaje da bi realizacijom projekta ova obrazovna ustanova znatno promenila svoj izgled i namenu na bolje.

Plan radova

Stavili smo akcenat na unapređenje energetske efikasnosti obrazovnih ustanova na teritoriji opštine Svrljig, a pomoć u realizaciiji naših planova zatražili smo od mnogih evropskih fondova i stranih ambasada u našoj zemlji. U ovoj godini radiće se na rekonstrukciji Osnovne škole, a imamo izlgednu šansu da radovi na uređenju otpočnu i na objektu Srednje škole, ističe Miroslav Marković, pomoćnik predsednice opštine Svrljig.

Na sastanku u kabinetu predsednice opštine bilo je reči i o razvoju i unapređenju turizma i kulture.

Direktor Centra za turizam, kulturu i sport Marko Mladenović kaže da će ova ustanova u ovoj godini progresivnije raditi na tim poljima, naglasivši da podršku očekuje od ove, ali i drugih ambasada i nadležnih institucija.

Poseta Srednjoj skoli

Nakon radnog sastanka delegacija Američke ambasade i predstavnici opštine Svrljig obišli su Srednju školu, a potom i višenamensku sportsku halu koja je u izgradnji.

7 Komentara

  1. I krajnje je vreme da se srednja skola renovira malo. U nju je do sad najmanje ulozeno a hocemo da nam deca ovde ostanu i da ne idu za Nis. Podrska za Markovica i sve sto radi od kada je na funkciji!!!!!!!!!

    1. Što se ne potpišeš kao “glup”, nego vređaš sirotinju tim nikom? Srednja škola, iako nama loša jer je nama samima sve loše, pa i ono što se dobro radi, ima jako ozbiljne rezultate na svim takmičenjima, rangira se rame uz rame sa mnogo ozbiljnjijim i većim školama iz okruženja, a školu pohađa do 400-500 učenika. To su NAŠA deca koja zaslužuju najbolje i daće Bog da ih ima sve više.

  2. Kako za 30 deteta??!!! U srednjoj skoli u Svrljigu ide preko 200 ucenika iz Svrljiga. Svake godine se upisu bar po tri odelenja. Valjda ta deca zasluzuju najbolje moguce uslove za skolovanje? Ako nije pametno ulagati u obrazovanje onda u sta treba ulagati?

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Politika

Miletić se sastao sa Dačićem

Ul. Ljubovačka

Prekid vodosnabdevanja

Neverovatno

Najveći broj požara u Srbiji ovog proleća evidentiran u Svrljigu

Nedelja

Zajednički koncert KUD ,,Svrljig” i KUD ,,Prekonoga”

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano