Search
Close this search box.
Broj pregleda

POLITIKA: Demokrate ponovo o funkcijama Igora Davidovića

Podeli sa prijateljima:

Milan Videnović, odbornik DS u lokalnom parlamentu Opštine Svrljig, na 17. Skupštini SO Svrljig ponovo je kritikovao predstavnike lokalnog parlamenta što još uvek nisu odgovorili na odbornička pitanja, među kojima je i pitanje da li Igor Davidović, odbornik i pomoćnik predsednice opštine Svrljig u sukobu interesa.

Detalj sa sednice SO Svrljig, foto: Svrljiške novine
Detalj sa sednice SO Svrljig, foto: Svrljiške novine

Postavio sam par pitanja i nadao sam se da ćete nas udostojiti i odgovoriti na odbornička pitanja. U materijalu nema odgovora na naša pitanja, podsećam predsednika SO Svrljig i sekretara, da se krši zakon jer jedno isto lice ne može da obavlja izvršnu i zakonodavnu funkciju, poručio je Videnović aludirajući na Igora Davidovića, bivšeg direktora JKSP ”Svrljig”, danas odbornika i pomoćnika predsednice opštine Svrljig.

Videnović (DS) je istakao da je Igor Davidović krajem septembra zvanično postavljen-izabran za pomoćnika predsednika opštine i to je u okviru izvršne vlasti. Da li je on trenutno odbornik pošto drugu sednicu ne dolazi na zasedanje ili i dalje obavlja funkciju pomoćnika opštine Svrljig. Opština kao organ je morala da reaguje i postupa  po zakonu, bez obzira na bilo kakve naloge viših partijskih moćnika.

Odbornik Milan Videnović je zamolio da mu se da odgovor da li je Davidović odbornik i pomoćnik ili je podneo ostavku na neku od funkcija, te dodao da će nakon dobijanja informacije on lično obavestiti nadležne institucije o tom događaju.

Proćiće i ovo ludo vreme, a onda će neko da odgovara, bio je odlučan Videnović.

U iscrpnom izlaganju Milan Videnović konsultuje da ako je Davidović i odbornik i pomoćnik on bukvalno prima dnevnicu za rad u Skupštini i platu za isto vreme provedeno u Opštini.

Nakon izlaganja odbornika Videnovića, za reč se javila sekretar Skupštine Mariola Gagić koja je tom prilikom istakla da su oni kao organ naišli na suprotna tumačenja od strane nadležnih službi.

Uputili smo dopis i očekujemo zvaničan odgovor, poručila je Gagićeva.

MILETIĆ: NI KAFU NISU HTELI DA NAM SKUVAJU DOK SMO BILI OPOZICIJA 

Kada smo bili opozicija, tadašnja vlast koja je danas igrom slučaja opozicija, nije nas udostojila da nam na stolu stave kafu i sok, dok je na njihovoj strani bilo i sokova i kafe, ali to nije tema danas. Ko je nezadovoljan ima pravo da se izjasni, gospodin Videnović je realan za mnoge stvari, ali i mi možemo da kažemo mnogo toga, poručio je Miletić.

2 Komentara

NAJNOVIJE NA PORTALU

Sport

Veliki fudbalski praznik u Svrljigu: FK “Svrljig” dočekuje lidera, OFK “Brzi Brod” iz Niša

FOTO / VIDEO

Krenuli radovi na uređenju korita Svrljiškog Timoka

Istorijski sportski događaj

Uskoro veliki fudbalski spektakl u Svrljigu – EVO KO NAM DOLAZI U GOSTE!

Pet zlatnih medalja

Svrljižani na takmičenju ,,Biser mora” u Hrvatskoj

Dobra vest

OO SNS Svrljig: Donacija u vidu bele tehnike porodici Ćirić iz Manojlice

Odlična vest

Osam svrljiških sela u 2024. godini dobija optički internet

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano