Search
Close this search box.
CENTAR ZA KULTURU
Broj pregleda

Koncert KUD “Veterejka” iz Rusije

Podeli sa prijateljima:

Početkom decembra u sali Centra za turizam, kulturu i sport održano je veče Srpsko-Ruskog prijateljstva, u okviru kojeg je priređen koncert KUD “Veterejka” iz grada Frjazina u Ruskoj federaciji i domaćeg KUD ”Svrljig”.

Rusi
U zajedničkom nastupu igara i pesama prikazana je bliskost ne samo na kulturnom nivou već se očekuje i saradnja u drugim oblastima. Na samom kraju spektakla salom je odjekivala srpska pesma Tamo daleko, u izvođenju Članova Veterejke.

Blagodarnica

Inače, predstavnike KUD ”Veterjka” u sali SO Svrljig ugostili su predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović, zamenica predsednika SO Svrljig Dragica Ristić i pomoćnik predsednice Marko Mladenović.

Tom prilikom gostima su uručeni prigodni pokloni i Blagodarnica opštine.

Jedan komentar

  1. Ovakvih nastupa nikad dosta pa pozivam opštinsko rukovodstvo Svrljiga da ovom ruskom KUD bude domaćin na ovogodišnjoj Belmužijadi, odnosno da pomogne njihov nastup na Janijadi i sličnim manifestacijama širom ove opštine. Naravno da su Susreti sela baš odlična prilika da se ovaj KUD iz Rusije predstavi i treba razmisliti o svakoj mogućoj prilici kada one mogu nastupiti, tako da se ove svrljiške manifestacije internacionalizuju. Kada govorimo o saradnji sa Ruskom Federacijom, ovo je odličan trenutak da se dalje razvija saradnja, posebno kada se ima u vidu da se sankcijama steže i usložnjava život u toj zemlji a oni kod nas toga nemaju, već naprotiv, osećamo ih kao bratski narod. Ovo je prilika da se preduzetnici iz Svrljiga organizuju, zajedno sa Udruženjima voćara i Udruženjima pčelara ove opštine pa da se napravi organizovani nastup u navedenom ruskom gradu, tokom ove godine, odnosno da se ova svrljiška udurženja postave kao domaćini sličnima iz Ruske Federacije. Živeo Svrljig!!!!.

NAJNOVIJE NA PORTALU

Svaka čast

Rekordan odziv svrljiških humanista: Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila 70 davaoca

Uređenje zelenila

Radnici JKSP Svrljig u akciji: Uređuju zelene površine duž ulice Vasilija Anđelkovića Albanca

IZBORI

LOKALNI IZBORI – SVRLJIG 2024: Lokalni izbori 2. juna

Obaveštenje

Preventivni pregledi za otkrivanje kardiorenalnog sindroma u Domu zdravlja Svrljig

Vidimo se

PO TRADICIJI: ,,Veče Svrljižana u Nišu” 17. maja

eAgrar

UJEDINJENA SELJAČKA STRANKA: Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

PU ,,Poletarac'' Svrljig

Povezano